Skip to content

ASH-concert Excelsior “Endless Rainbows”

9 maart 201557 second read

Wassenaar – Muziekvereniging Excelsior zet op zondag 15 maart een mooie traditie voort. Er wordt dan een concert gegeven met leerlingen van de Amerikaanse School in Wassenaar. Het concert onderstreept de warme band die het orkest heeft met de Amerikaanse school.

De samenwerking tussen het orkest van de Amerikaanse School en Excelsior is meer dan 10 jaar geleden begonnen. Het initiatief voor de samenwerking kwam van de dirigent van het orkest van de Amerikaanse School, Jim Yarnell. Hij beoogde met de samenwerking de expat-gemeenschap van de Amerikaanse School te verbinden met de Wassenaarse gemeenschap door gebruik te maken van de internationale taal van muziek.

Sindsdien vindt ieder voorjaar een gezamenlijk concert plaats, waarbij leerlingen van de Amerikaanse school naast de muzikanten van Excelsior zitten. Ook dit keer zal het gezamenlijke orkest een gevarieerd en prettig in het gehoor liggend programma voor u spelen met prachtige melodieen. U zult onder meer Spaanse en Koreaanse klanken kunnen herkennen. Verder is er een bijzondere rol weggelegd voor de hoorn. Hoe, dat kunt u het beste zelf beluisteren. Het concert start om 14u in het theater van de Amerikaanse School (Rijksstraatweg 200) en de toegang is gratis.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top