Skip to content

Afsluitende Koorruïneavond 26 maart in de Kievietkerk

12 maart 20152 minute read

Wassenaar – De Gouden Eeuw was in vele opzichten een bloeiperiode. Ook op muziekgebied leverde deze tijd grote namen. Wie kent de naam Constantijn Huygens niet? Ook Cornelis Schuyt genoot tijdens zijn leven al grote bekendheid.

Vanavond brengen Ciska Mertens (luit) en Carolien Devilee (zang) samen met Het Wassenaars Kamerkoor o.l.v. Geerten van de Wetering een programma waarin de muziek uit de Gouden Eeuw weer tot klinken komt. Dat gebeurt in verschillende bezettingen: luit, luit en solozang, koor, orgel. Naast muziek van Huygens en Schuyt worden ook werken uitgevoerd van minder bekende componisten, zoals Joachim van den Hove en Jacob Kremberg, luitleraar van de vermaarde medicus en onderzoeker Herman Boerhaave. Uiteraard ontbreekt het werk van Nederlands grootste componist uit die tijd, Jan Pieterszoon Sweelinck, niet op het programma. Naast oude muziek brengt het koor ook enkele werken van latere tijd ten gehore. In de 19e en 20e eeuw kwam er hernieuwde aandacht voor de poëzie uit de Gouden Eeuw, bijvoorbeeld het werk van Joost van den Vondel. Het koor zal deze muziek laten horen: oude teksten, die latere meesters hebben geïnspireerd tot nieuwe muziek. Een veelkleurige avond dus, met veel muziek!

Dr. G. van de Wetering is organist van de Kloosterkerk te Den Haag. Sinds het begin van 2013 is hij dirigent van het Wassenaars Kamerkoor mw C. Devilee en mw C. Mertens zijn, naast hun werkzaamheden als uitvoerend musicus, als docent verbonden aan BplusC te Leiden. In hun programma’s besteden zij vooral aandacht aan de muziek zoals die in de Gouden Eeuw bijvoorbeeld in Leiden te horen was. Daarbij kiezen zij zowel muziek uit Nederlandstalige liedboeken als meer internationaal georiënteerde muziek.

De avond start om 20.15 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen. Opgave : Marianne Karman, T 070-5115705 (na 17.00 uur). E mkarman@pkn-Wassenaar.nl of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top