Skip to content

Wethouders Doorn en Maat vieren boomfeestdag in de Princessetuin

14 maart 201551 second read

Wassenaar – Op woensdag 18 maart geven wethouder Bert Doorn (beheer openbare ruimte) en wethouder Leo Maat (ruimtelijke ordening) om 10.00 uur het startsein voor de landelijke Boomfeestdag, die dit jaar het thema ‘Bomen & Water’ heeft. Zij vieren de deze feestelijke dag samen met leerlingen van Wassenaarse basisscholen.

Voor ongeveer 200 kinderen is een speciaal programma opgesteld rondom bomen en hun relatie met water. Ook is er voor de kinderen een speurtocht uitgezet, de zogenaamde ‘boomfeestroute’. Tijdens deze speurtocht leren de kinderen alles over bomen en het belang van bomen voor mens en natuur.

Ook ‘Groei en Bloei afdeling Wassenaar’ neemt deel aan de activiteiten. Zij staan met kraampjes langs de route om de kinderen antwoord te geven op hun vragen over de natuur en de verschillende soorten groen. Daarnaast geeft de gemeente met een hoogwerker een demonstratie over het klimmen en snoeien in bomen.

Elk jaar nemen drie tot vijf scholen deel aan de boomfeestdag. De leerlingen komen dit jaar van de Bloemcampschool, de Den Deijlschool, de Nutsschool, de St. Bonifaciusschool en de Herenwegschool.

Tags

BoomfeestdagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top