Skip to content

Tafeltje-Dek-Je gaat kakelvers op weg

20 maart 20153 minute read

Wassenaar – Hij is verantwoordelijk voor zo’n tweehonderdvijftig maaltijden per dag, maar dat vindt André Koevoets, hoofd voedingsdienst in het Van Ommerenpark niet belangrijk. “Het gaat niet om het aantal maaltijden dat je maakt maar om de kwaliteit”‘ zegt hij als we hem opzoeken in de keuken waar hij de pollepel zwaait: ,,Dagelijks vers koken zorgt voor een smaakbeleving die je kan proeven”

André Koevoets gaat niet alleen over de inwendige mens in het luxe restaurant van Seniorenresidentie Van Ommerenpark, maar zet ook zijn handtekening onder de maaltijden van de bezorgdienst Tafeltje-Dek-Je. Zijn keuken draait daarvoor zo’n twaalf uur per dag op volle toeren.

‘s Morgens worden daar de maaltijden voor Tafeltje-Dek-Je bereid, ‘s middags en in de vroege avond gaat de keuken verder met de maaltijden voor het restaurant.
,,De producten en de kwaliteit zijn hetzelfde,” zegt André Koevoets. Hij doet niet moeilijk als het gaat om het geheim van de kok. Het trefwoord is vers. André koopt niet alleen brood en wijn bij de plaatselijke middenstand, maar ook groente. ,,Als het even kan biologisch,” zegt hij daarover. De vis komt uit Katwijk en het vlees uit Den Haag. Als rond het middaguur de maaltijden van Tafeltje-Dek-Je vers gekookt uit de keuken komen staan er al vrijwilligers klaar om die, verpakt in zwarte thermoboxen, met hun auto naar hun ,,klanten” in Wassenaar te rijden. ,,De maaltijd is hooguit een half uur tot drie kwartier onderweg, van keuken naar tafel ”zegt André daarover. ,,Verser kan het niet.”

De maaltijden van Tafeltje-Dek-Je vinden 365 dagen per jaar hun weg naar mensen die zich daarvoor aanmelden bij de Stichting Maatschappelijke Ondersteuning (SMOW). Het zijn ouderen en minder-validen die gedurende korte of lange tijd niet zelf kunnen koken. Zij stellen aan de hand van een menulijst zelf hun diner samen. Het zijn veelal geen mensen met een dikke portemonnee. André Koevoets moet dus niet alleen letten op kwaliteit, maar ook op betaalbaarheid.

,,Dat doen we door zo veel mogelijk in eigen hand te houden,” zegt André Koevoets. De bezoeker gaat niet de deur uit voordat die geproefd heeft van de zalm. ,,Gerookt in eigen keuken,” zegt André trots: ,,En daardoor goedkoper ingekocht.” En wat te denken van de soepen…Iedere nacht staat een grote ketel met vlees, botten groenten en verse kruiden te trekken tot een heerlijke bouillon waar de soep van de dag van wordt gemaakt. In de zomer verse tomatensoep en wat dacht u van de verse appelmoes. Zoals grootmoeder het deed maar dan op grote schaal!
Ook eens proeven ? Meld U dan aan bij SMOW, telefoon 070-5112226.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top