Ga naar hoofdinhoud

Wethouder onthult geschiedenis tennisclubhuis Park Marlot

20 maart 20152 minute read

Wassenaar – Wethouder Inge Zweerts de Jong (cultureel erfgoed) onthult op zaterdag 21 maart om 13.00 uur een ANWB-informatiebordje bij het tennisclubhuis van Tennisclub Park Marlot, Waalsdorperlaan 4b, Wassenaar. De onthulling gebeurt tijdens de feestelijke opening van het tennisseizoen.

Op het informatiebordje staat kort de geschiedenis van het gebouw beschreven. Het tennisclubhuis is een gemeentelijk monument in cottagestijl, dat in 1938 ontworpen is door de bekende Haagse architect Co Brandes. Met zijn rieten dak heeft het een landelijke uitstraling. Het clubhuis was in de jaren zeventig van de 20ste eeuw het decor van de film Soldaat van Oranje.

Bordjes door heel Wassenaar
Het bordje bij het tennisclubhuis is een van de bordjes die in het afgelopen jaar zijn gemaakt in samenwerking met de Historische Vereniging Oud Wassenaer. Met het plaatsen van de bordjes wil de gemeente inwoners en bezoekers bekend maken met het Wassenaarse erfgoed. Tot nu toe zijn vooral bordjes geplaatst bij monumenten in het dorpscentrum. Maar ook buiten het centrum is Wassenaar rijk aan erfgoed met een interessante geschiedenis. Zo worden, behalve bij Tennisclub Park Marlot, ook bordjes geplaatst in Oostdorp, Kerkehout en Hofcamp. In de wijk Oostdorp is een bordje gemaakt voor het oudste woningbouwcomplex van Wassenaar, dat in 1913 is gebouwd door de Wassenaarsche Bouwvereeniging (nu: Wassenaarse bouwstichting). Ook het uit 1919 daterende woningbouwcomplex in Kerkehout krijgt een informatiebordje. In de wijk Hofcamp wordt een bordje geplaatst bij de Messiaskerk, een gemeentelijke monument uit de Wederopbouwperiode. Ook de koffiekiosk aan de Buurtweg krijgt een eigen ANWB-bordje.

Iedereen kan suggesties doen
De gemeente wil nog meer ANWB-bordjes plaatsen in de wijken bij monumenten, karakteristieke bouwwerken of andere gebouwen met een verhaal. Iedereen die vindt dat een gebouw bij hem of haar in de buurt een bordje verdient, kan een suggestie doen via erfgoed@werkorganisatieduivenvoorde.nl of historischevereniging@wassenaartoen.nl.

Tags

Park MarlotWassenaar
Back To Top