Skip to content

Liveoptreden Room for Error in Kakafonie bij Midvliet FM

25 maart 20153 minute read

Wassenaar – Op zondag 29 maart om 12:30 uur komt één van de bands die zal optreden op het gloednieuwe festival ‘Hipfest’ naar de studio van Midvliet om daar live te spelen. Hipfest wordt gehouden op vrijdag 3 april van 16:00 tot 01:00 uur. Dan barsten vijf horecagelegenheden in de Keizerstraat in Scheveningen uit hun voegen, door het muziekgeweld van vijfentwintig, hoofdzakelijk Haagse bands. De initiatiefnemers van dit festival voldoen met HipFest aan hun eigen doelstelling: meer muzikale evenementen op Scheveningen.

Eén van de bands die daar optreedt is Room for Error. Deze band is opgericht in 2013 en de leden komen uit regio Haaglanden.
De muziekstijl van Room for Error is pop en rock, vaak met een vleugje blues. De nummers hebben pakkende en soms emotionele teksten die voortkomen uit gebeurtenissen uit het dagelijks leven, waar iedereen iets van zichzelf in kan herkennen. Invloeden van o.a. John Mayer en Keith Urban komen terug in de nummers geschreven door Melvin.

In 2014 zijn er twee demo’s opgenomen in de studio. Deze zijn door insiders/fans met veel enthousiasme ontvangen. De nummers ‘Thousand broken hearts’ en ‘Women Trippin’ staan inmiddels op Soundcloud. Room for Error wil in de zomer van 2015 het eerste album gaan opnemen.

Room for Error heeft al heel wat kilometers gemaakt in lokale cafés (zoals Supermarkt, Paardcafé, Lokaal Vredebreuk en HPC Den Haag), verenigingen en op Vlaggetjesdag ’14 in Scheveningen en ze spelen op 3 april op het nieuwe Scheveningse Hipfest festival.

Inmiddels kan gesproken worden van een strakke geoliede machine die met elke song het publiek weet op te zwepen en de mannen zijn er dan ook klaar voor om op grotere podia te spelen.

Melvin is de oprichter en frontman van de band en tevens de jongste. Melvin heeft zijn eerste credits gekregen door op 12 jarige leeftijd tweede te worden bij Sena Guitar Awards . Hij staat al vanaf zijn 10e jaar op het podium en is inmiddels uitgegroeid naar een fantastische gitarist met een unieke zangstem. Melvin draait zijn hand er niet voor om om prachtige ballads en energieke rock/bluesnummers te schrijven!

Dave is de stille kracht van de band en staat net zoals zijn broertje Melvin al vele jaren op het podium. Hij is van origine gitarist maar heeft zich in no time neergezet als een supercoole bassist waarin hij met zijn muzikale feeling de band met natuurlijk gemak volgt!
Jerry is met drumstokjes in zijn handen geboren.

Bij het oprichten van Room for Error was Jerry de eerste drummer waaraan werd gedacht. Zijn supersnelle roffels en energieke spel is niet meer weg te denken uit de band, maar wanneer er ballads worden gespeeld weet hij deze op een ingetogen manier prachtig neer te zetten. Ondanks dat de drummer verscholen zit achter de band weet hij met zijn fantastische performance de aandacht van het publiek te trekken!

Rudy is de nieuwkomer bij RoomforError. Hij is een gevorderd gitarist met een mooi warm stemgeluid. Rudy is ook producer/songwriter en heeft al veel eigen werk op de planken liggen. Voor Room for Error is dit een zeer grote aanwinst omdat er dan twee songwriters in de band hun talent kunnen laten horen. Verder studeert Rudy aan het Albeda in Rotterdam. Kortom Rudy maakt Room for Error tot een compleet muzikaal plaatje!

Op zondag 29 maart om 12:30 uur kun je nader kennismaken met Room for Error. De band komt live spelen in Kakafonie bij Midvliet FM. En natuurlijk hoor je ook informatie over het festival Hipfest op vrijdag 3 april in de Keizerstraat in Scheveningen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top