Skip to content

Voorstelling Kleijnkoor “Route du Soleil” bij Stoomtrein Katwijk/Leiden

26 maart 20152 minute read

Wassenaar – Het Paasweekend is de start van een nieuw seizoen voor het Smalspoormuseum in Katwijk. Een nieuw seizoen, maar ook met een nieuwe naam. Het museum heeft de naam gewijzigd in Stoomtrein Katwijk Leiden. De opening van het seizoen is dit jaar geheel in Franse sfeer door een samenwerking aan te gaan met Kleijnkoor uit Noordwijk en vormt het station een pittoresk decor voor voorstellingen met unieke Franse sfeer.

Tijdens het openingsweekend van het smalspoormuseum vinden voorstellingen “Route du Soleil” van Kleijnkoor Noordwijk plaats in de verwarmde en sfeervol ingerichte rijtuigenloods. Bij de voorstellingen die in de middag plaatsvinden is een nostalgische rit met de stoomtrein in begrepen.

Kleijnkoor Noordwijk neemt het publiek mee op een muzikale reis van Valkenburg (ZH) naar Saint-Tropez, op zoek naar de ultieme liefde, de geuren en kleuren van le Printemps en Joie de Vivre.

In september 2014 werd deze Route du Soleil ook georganiseerd en bleek een groot succes. De reprise kon niet uitblijven en het koor en het museum hebben het paasweekend gekozen om de start van het seizoen extra feestelijk te maken. U kunt het museum bezoeken in combinatie met de voorstelling. De Route du Soleil zal exact starten op de aangegeven tijden, maar vooraf is gelegenheid het museum te bezoeken.

Op Paaszaterdag 4 en Eerste Paasdag 5 april zijn er voorstellingen om 14:00 uur en 17:00 uur en op zaterdag 4 april een avondvoorstelling om 20.00 uur met een intiem kleinkunst programma waarin de Franse chansons en prachtige Nederlandse vertalingen centraal zullen staan. De regie is in de vertrouwde handen van Olga Passchier. Herma van Piekeren is verantwoordelijk voor het muzikale deel.

Kaarten van € 15,– zijn vanaf 1 maart te koop bij Boekhandel Van der Meer en Padero for kids in Noordwijk en via de website www.kleijnkoor.nl. Op de website van Kleijnkoor vindt u een leuke trailer van de voorstelling. Het museum is ook zonder voorstelling te bezoeken. Een gecombineerd bezoek en treinreis met een stoom- en dieseltrein kost € 5,– voor kinderen van 4-11 jaar en €7,– voor volwassenen. Het museum is het Paasweekend geopend van 10.30 – 17.00 uur. Op Paaszaterdag gaan de deuren om 19.30 uur weer open voor de bezoekers van de avondvoorstelling.

Tags

StoomtreinWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top