Skip to content

Paasmarkt in hartje centrum

30 maart 20152 minute read

Wassenaar – De zaterdag vóór Pasen vindt op de van Hogendorpstraat de eerste Puur Natuur Markt plaats van dit seizoen. De enthousiaste dames van de marktorganisatie willen niet alles loslaten, maar verzekeren me dat er een heleboel mooie kramen komen te staan, waar men naar hartenlust heerlijke, kakelverse en ambachtelijk gemaakte producten voor de Paasdagen kan komen kopen . De standhouders kunnen ook met passie het verhaal achter hun product vertellen.

Honing van de landgoederen en weides rondom Wassenaar, biologisch vlees van dieren uit onze contreien, boerenkaas gemaakt door de boerin die zelf op de markt staat, groentes vers van het Hollandse land, Italiaanse olijfolie, geurige azijn, Spaanse gedroogde ham en Franse salami, homemade jam uit de moestuin voor het Paasontbijt, krakend vers brood van de biologische bakker, op hout geroosterde kippen, Engelse pies, maar ook natuurlijk geverfde wol van schapen uit de regio, door vrouwen in Bosnië gehaakte vrolijke kinderkleding om zo in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien en cosmeticaproducten op basis van Arganolie.

De dames zijn nu echter nog even druk met de laatste praktische voorbereidingen. In de garage zijn ze in de weer met grote kwasten om de posters voor de markt op sandwichborden te plakken. Zaterdag is het zover. Van 10.00 tot 17.00 uur zal het weer gezellig druk zijn in de van Hogendorpstraat,op de terrasjes en in de rest van het centrum. O, ja ze vragen of de kinderen ook komen? De biologische slager neemt namelijk speciaal zijn pasgeboren biggetjes mee. Trouwens ook leuk voor iedereen die van dieren houdt. Je kunt er meteen alles over vragen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top