Skip to content

Brons voor Koen Slootweg op de 1500m in Europa Cup final

2 april 20152 minute read

Wassenaar – Koen vertrok op 19 maart 2015 naar Oberstdorf(Dui) om op 20 t/m 22 maart 2015 deel te nemen aan de shorttrack Europa Cup finale voor junioren. Bij deze wedstrijd gaat de top 8 van Oost Europa de strijd aan met de top 8 van West Europa.

Uit Rusland, Duitsland, Bulgarije, Frankrijk, België, Hongarije , Nederland, Polen en Kroatië kwam dit jaar de tegenstand. Koen start dit toernooi in de categorie junioren A. Zoals op ieder toernooi, is ook hier de openingsafstand de 1500m. De heat van de 1500m kwam Koen eenvoudig door, reed zich bij de eerste 2 en plaatste zich zo voor de A-finale. Drie Nederlanders, twee Belgen en een Duitser moesten het uitvechten in de A -finale. Na voorgesteld te zijn aan het publiek en de starter de rijders naar de start riep, kon het spektakel beginnen. Na de start begon Koen achteraan, na 4 rondes probeerde hij binnendoor naar voren te rijden, wat mislukte. Dan maar in 1x buitenom naar voren. Eenmaal op kop, met nog 6 rondes te gaan, begon Koen het tempo op te voeren. Helaas kwamen de twee Nederlanders 2 rondes voor het eind onderdoor, Koen besloot geen risico’s meer te nemen, verdedigde zijn derde plek door zijn tegenstanders achter hem te blokken, die kwamen er dan ook niet meer langs. Koen gleed als derde over de finish. Meteen na de race kreeg hij de bronzen medaille omgehangen.

De 500m was de minste afstand voor Koen dit weekend, mede door een val kwam Koen niet verder dan een 14e plek op deze afstand. Er was weinig tijd om hier van te balen, want 20 min. later stond de heat 1000m op het programma. Koen had zich herpakt, reed een goede heat en kwam als 2de over de finish. Op de laatste dag van het toernooi werd de 1000m afgemaakt en de prijzen verdeeld. Na het inrijden en twee dagen wedstrijd waren de benen niet fris meer. Koen zat in een lastige halve finale en moest genoegen nemen met een derde plek, dat is dan een plek in de B-finale. In die B-finale sprokkelde Koen nog een paar punten voor het eindklassement. Koen werd uiteindelijk 7de in het eindklassement van de Europa cup finale. Met een bronzen plak sluit Koen zoals hij zelf zegt een lastig en zwaar seizoen met een lichtpuntje af. Wilt U meer weten over Koen, of wellicht hoe U kunt helpen zijn droom te bereiken, kijk op www.koenslootweg.nl

Tags

Koen SlootwegShorttrackWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top