Skip to content

Burgemeester Hoekema geeft les over WOII op Jozefschool

3 april 20152 minute read

Wassenaar – Burgemeester Jan Hoekema gaf op donderdag 2 april een les over de Tweede Wereldoorlog aan de leerlingen van groep 8 van de St. Jozefschool. De burgemeester gaf de les om kinderen te betrekken bij de algemene dodenherdenking op 4 mei.

Tijdens de interactieve les sprak de burgemeester met de kinderen over de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het dagboek van Anne Frank was onderwerp van gesprek. Een aantal kinderen vertelde over de verhalen die zij kenden van hun opa’s en oma’s. Ook de huidige situatie met IS en de angst voor een nieuwe oorlog kwamen aan bod.

De les maakt onderdeel uit van een groter project. De leerlingen krijgen niet alleen lessen, zij maken ook werkstukken over de Tweede Wereldoorlog. De knutselwerken en tekeningen geven de eigen interpretatie weer van de kinderen over oorlog, herdenking en vrijheid. De werkstukken worden van 21 april tot en met 5 mei tentoongesteld in de bibliotheek.

De kinderen van de St. Jozefschool zijn ook aanwezig bij de dodenherdenking op 4 mei. Zij leggen, na de burgemeester, een zelfgemaakte krans bij het oorlogsmonument aan de Schouwweg. Het was dit jaar voor de tweede keer dat de burgemeester een les gaf over de oorlog op een basisschool. Vorig jaar deed hij dat op basisschool St. Jan Baptist.

Tags

HoekemaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top