Skip to content

Franc auf dem Brinke presents THE STEELY DAN SESSION

13 april 20152 minute read

Wassenaar – Jazz Sociëteit Wassenaar sluit op 19 april een mooi seizoen af met topklasse muziek! Oud-Wassenaarder en drummer Franc auf dem Brinke presenteert dan samen met Karel Boehlee een uniek concert rond de legendarische groep Steely Dan.

De onsterfelijke muziek van Donald Fagen en Walter Becker wordt uitgevoerd door een uitgebreide top-band met onder andere de talentvolle vocalist Baer Traa, trompetist Ruud Breuls, bassist Theo de Jong en als special guest saxofonist Toon Roos. Zij spelen een aantal van Steely Dan’s beste werken, waaronder de hits ‘Babylon Sisters’, ‘Haitian Divorce’ en ‘Maxine’, dat uitkwam op een solo-album van Donald Fagen. Reeds eerder is dit project met bijzonder veel succes in een uitverkochte North Sea Jazz Club in Amsterdam en tijdens het Leids Jazz Festival live ten gehore gebracht voor een enthousiast publiek. Wij verwachten een extra grote belangstelling voor dit concert, dus wij adviseren tijdig kaarten te kopen.

Franc: ‘Ik kan me nog goed herinneren hoe ik op 15-jarige leeftijd in Wassenaar bij platenzaak Jane’s & John’s mijn eerste Steely Dan lp vond, ‘The Royal Scam’. Ik was meteen verkocht en ben nog altijd verknocht. Voor vele jazzmusici van mijn generatie staat Steely Dan voor het hoogst haalbare, namelijk popmuziek die in al haar muzikale finesse en intelligentie tegelijk jazz is en een groot publiek weet te bereiken. Geweldig om dat nu hier in Wassenaar live te kunnen brengen samen met de fantastische musici die ‘Ja!’ hebben gezegd!’

Aanvang concert: 15:00 uur
Zaal open: 14:30 uur
Kaarten à €15,- en €12,50 in de voorverkoop via de website
Adres: Schoolstraat 6 Wassenaar

Meer informatie & voorverkoop vind u op www.jazzsocieteitwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top