Skip to content

Jeugdrechercheur bij het SJW Wassenaar

15 april 20152 minute read

Wassenaar – Donderdag 8 april 2015, hebben Maryleen Roest van de jeugdrecherche en haar collega, Daniëlle van Rijn van de politie, een bezoek gebracht aan de SJW. Eén van de stagiaires heeft de dames een rondleiding door het pand gegeven en uitgelegd hoe het er bij de SJW in zijn werking gaat.

Na de rondleiding legde de jeugdrechercheur uit aan alle stagiaires, wat de jeugdrecherche is en wat een jeugdrechercheur doet. Wij stelden ons allemaal voor dat een jeugdrechercheur gewoon een kinderpolitie was. Toen wij hoorden dat zij een totaal ander vak uitoefende, waren we allemaal ontzettend verbaasd. Een jeugdrechercheur lost namelijk allerlei problemen van minderjarigen op. Ook bied een jeugdrecherche bescherming aan alle minderjarigen, bijvoorbeeld in geval van kindermishandeling. U maakt een melding bij de politie, die vervolgens hierop reageert en er op af gaat. De politie maakt een rapport, ook wel een screening genoemd. De screening komt dan bij bureau Halt. Vanaf bureau Halt gaat de melding en de screening naar de jeugdrecherche. Met de informatie uit de melding en de screening gaat de jeugdrecherche er op af om te bepalen hoe ernstig de situatie is. Voordat een jeugdrecherche ergens op af gaat weet ze van tevoren alles van de cliënt. Een jeugdrechercheur zijn is niet zomaar wat, aangezien alle cliënten altijd nog veel nazorg vergen.

Hiernaast doet Maryleen ook nog een 4 jarige HBO studie kinderpsychologie wat ons ook allemaal verbaasde. Kortom Donderdag 8 april zijn wij als stagiaires weer veel te weten gekomen!

Tags

SJWWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top