Skip to content

Lezing van de grootste Napoleon verzamelaar

16 april 20152 minute read

Wassenaar – Op 18 april is er in de bibliotheek van Voorschoten-Wassenaar een middag met interessante lezingen over Napoleon Bonaparte. In juni is het precies 200 jaar geleden dat hij de slag van Waterloo verloor, maar nog altijd staat de kleine keizer volop in de belangstelling. De hoofdspreker van de middag is Patrick Buch, de landelijk bekende Napoleonverzamelaar uit Wassenaar, die regelmatig over zijn passie en zijn verzameling vertelt in de media. Zijn lezing zal in het teken staan van ‘Een andere Napoleon. De stem van St. Helena.’

Patrick Buch zal in zijn lezing uitvoerig ingaan op de periode dat Napoleon gevangen zat op het eiland Sint-Helena (1815-1821). Hij stierf daar op 5 mei 1821 en werd er begraven maar later in 1840 weer opgegraven en teruggebracht naar Parijs. Maar… of in Parijs ook daadwerkelijk het lichaam van Napoleon ligt, daarover heeft Buch een specifieke mening. De middag zal worden ingeleid door René van Haaster, die Napoleon in zijn historische context zal plaatsen en Arnoud van de Voorst, een Napoleon kenner, die zal ingaan op Napoleon als veldheer.

Van: 14.00 tot ca. 16.30 uur
De lezingen zullen plaatsvinden in de Bibliotheek Wassenaar, Langstraat 40, 2242 KM Wassenaar
Kosten: Leden 5,00 / niet leden 6,00 / Büchmania leden gratis
Aanmelden via de website www.obvw.nl klik op “napoleon”.

De middag is een samenwerking tussen het Boudewijn Büchgezelschap Büchmania en de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar. Ook zullen de bijzonder publicaties van Büchmania te koop zijn.

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top