Skip to content

Inloopmiddagen bij het Leercentrum Wassenaar

17 april 20152 minute read

Wassenaar – 4 jaar geleden is het Leercentrum Wassenaar begonnen met de z.g. inloopmiddagen. Deze vinden plaats in het Leercentrum aan de van Heeckerenstraat op de 3e. dinsdag van iedere maand (van 14.00 tot 16.00 uur). De entree is gratis.

Aanvankelijk waren deze middagen bedoeld voor mensen die zich willen oriënteren op een eventueel te volgen cursus. Inmiddels worden hiernaast tal van vragen beantwoord over computers (en randapparatuur), programma’s, internet, virusscanners, etc. en brengen mensen zelfs hun laptop mee zodat er directe service verleend kan worden. Een veel voorkomend probleem is de traagheid van de pc, wat vaak kan worden verholpen door de pc ‘op te schonen’, m.b.v. een gratis programma dat op de pc wordt geïnstalleerd en door wat instellingen te optimaliseren.

Dit gold tot op heden voor pc’s die met Windows software werken; sinds we ook les geven in het gebruik van tablets kunnen we ook hier informatie over geven. Dit geldt voor de iPad van Apple, maar ook voor tablets die werken op het z.g. Adroid operating system zoals die van Samsung, Acer, etc.

De inloopdagen zijn een geweldig succes geworden en blijken te voldoen aan de wensen van onze plaatsgenoten. Daarom heeft het Leercentrum besloten het aantal inloopmiddagen te verdubbelen; ze gaan nu plaatsvinden op de 1e. en 3e. dinsdag van elke maand.

De eerstvolgende inloopmiddag zou zijn op 5 mei, maar deze gaat niet door i.v.m. het bijzondere karakter van deze dag. Daarna dus weer een inloopmiddag op 19 mei en dan 2 juni etc. Ook in de vakantie periode gaan deze inloopmiddagen gewoon door.

Deze inloopmiddagen waren tot op heden gratis; echter gezien onze dalende inkomsten en het wegvallen van subsidie gaan wij een pot neerzetten voor een vrijwillige bijdrage.

Meer informatie over het Leercentrum Wassenaar kunt u vinden op onze website www.leercentrumwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top