Skip to content

Derde prijs Voltige

20 april 20152 minute read

Wassenaar – Heleen Brans van de voltigevereniging Wassenaarse Manege heeft bij de wedstrijd op zaterdag 18 april in Lisse goed gepresteerd. Ze ging naar huis met een derde prijs.

Om 7.30u in de ochtend werd het paard Uciando in de trailer geladen om op deze prachtige dag naar Lisse af te reizen voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het was een gezellige en ontspannen wedstrijd.

Bij de voltige worden turnoefeningen getoond op een galopperend paard. De oefeningen moeten zodanig uitgevoerd worden dat het paard er geen hinder van heeft en in een rustig tempo door kan galopperen. Bij een wedstrijd worden altijd eerst een aantal verplichte oefeningen gedaan. Met deze oefeningen laat de voltigeur zien dat ze de basisvaardigheden beheerst. Daarna wordt er een vrije kür getoond. De voltigeur mag deze kür zelf samenstellen, waardoor de oefeningen aansluiten bij het niveau van de voltigeur en zij haar sterke kanten kan laten zien. Deze kür wordt door de juryleden beoordeeld op moeilijkheidsgraad, originaliteit, vloeiende uitvoering en uitstraling van de voltigeur en het paard.

Heleen start in de C-klasse op het paard Uciando met René Rekker aan de longe. Het was hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Zo’n eerste wedstrijd is altijd even weer wennen voor zowel het paard als de voltigeur. Heleen en Uciando hebben goed hun best gedaan en dat werd beloond met een derde plaats. Tevreden werd het paard teruggebracht naar zijn stal.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.wassenaarsemanege.nl

Tags

VoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top