Skip to content

Scouts uit Voorschoten zijn de beste van de regio, vWvO 5de

20 april 20152 minute read

Wassenaar – De Scouts van Kimball O’Hara groep uit Voorschoten hebben dit weekeinde de scoutingwedstrijden voor de regio Hollands Midden gewonnen. Tweede werden de Scojesa uit Sassenheim. De vijf beste groepjes mogen door naar de Landelijke Scoutingwedstrijden die in het pinksterweekeinde gehouden worden.

Vanaf vrijdagavond deden de ruim driehonderd tieners er alles aan om de felbegeerde punten binnen te slepen. Een lekker maaltje koken, mooie verkleedkleren aan, meedoen met alle spelen en wedstrijden; overal konden punten voor verdiend worden. Met verschillende onderdelen kon in totaal tweeduizend punten gescoord worden. Het winnende groepje van Kimball O’Hara groep scoorde 1436 punten. De nummer twee eindige met 1420 punten. In totaal waren 150 vrijwilligers actief uit alle windstreken van de regio Hollands Midden. Kinderen kwamen uit Boskoop en Alphen tot Hillegom en Wassenaar.

Thema dit jaar was ‘Kolonisten van Anansie’. Een op Ghana gebaseerde versie van het bekende bordspel Kolonisten van Katan. De kinderen waren verdeeld over vier subkampen, elk gelinkt aan een Ghanese provincie. ’s Avonds streden de subkampen tegen elkaar tijdens de grote ‘Ghanaquiz’ in de grote kampvuurkuil, welke voor deze gelegenheid was aangekleed met een groots spelshow decor.

Hoofd van de Jury, Myra Teunissen, blikt tevreden terug. ,,Het is elk jaar een heel georganiseer. De puntentelling, de spellen, het eten. Sommige mensen zijn al maanden in de weer. Het is dan geweldig om te zien dat alle moeite niet voor niets is geweest. De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad, het weer heeft enorm meegezeten en de uitslag was ook dit jaar weer erg spannend.”

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top