Ga naar hoofdinhoud

Blok 4 Talentum

23 april 20152 minute read

Wassenaar – Tijdens Into the wild zijn de kinderen voorbereid op survivallen in het wild. Ze hebben geleerd om met blaaspijpen en pijltjes een zelfgemaakt doel te raken. Ook hebben ze met een oude sok en koffiefilters hun eigen drinkwater gefilterd , hoe zich te camoufleren en met pijl en boog te schieten.

Bij de Lego League was het eindresultaat een echte rijdende robot. Helaas bleek de cursustijd te kort om hem ook nog te programmeren voor het uitvoeren van een obstakelcircuit.

Help! werd afgesloten met een cursus ‘EHBO voor beginners’ door de Wassenaarse Reddingsbrigade, maar dat is niet het enige dat de kinderen geleerd hebben. De ANWB is langs geweest. De auto van juf Inge is hiervoor als oefenobject gebruikt. Met veel enthousiasme hebben de deelnemers haar auto onder handen genomen. Ook werd er een bezoek gebracht aan de Stichting Nationale Dierenzorg in Wassenaar. Labrador Hugo heeft ons laten zien wat voor soort dingen hij allemaal kan doen en pp bezoek bij de brandweer werd zelfs een echt vuurtje geblust.

Tijdens muzieklessen voor beginners wordt vanaf nu gewerkt naar een optreden. Deze afsluiter zal tijdens Smaakvol Wassenaar te zien zijn.

Bij Kookkunst zijn er verschillende gerechten uit verschillende streken van de wereld geΓ―ntroduceerd. Zo werden er onder andere lekkere grote Brabantse worstenbroodjes gebakken. Meester Ron is dan ook een echte Brabander, want als hij weggaat zegt hij altijd ….Howdoe!! Zo werd ieder gerecht op gepaste achtergrond muziek gemaakt met wat geleerde streekwoordjes erbij.

In een reeks van 5 kickbokslessen hebben de kinderen verschillende technieken van het kickboksen geleerd. Erwin van SJW boxing en Stefan van Talentum hebben de kinderen uitgelegd dat je met elkaar traint i.p.v. tegen elkaar. De hele groep moet elkaar helpen zodat iedereen vooruitgang kan boeken. In dat opzicht in Kickboksen een echte teamsport.

Kleurtjes, stiften, puntenslijpers, gummen, blaasstiften, lijm, scharen, een hele dikke stapel papier en… de Verhaaldobbelstenen: alles was compleet om tijdens CreaKids allerlei spannende, gekke en vooral leuke verhalen te bedenken. De kinderen hebben hun creatieve kanten laten zien.

Tijdens Er Was Eens… zijn de kinderen druk bezig met het schrijven van verhalen voor hun eigen boek. Samen met Ron deden de schrijvers iedere week nieuwe ideeΓ«n op om hun verhalen meer diepgang te geven. Het thema dat de kinderen hebben gekozen voor hun boek is MOORD! Spannend, zeg!

Meer weten over Talentum www.talentumwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Back To Top