Skip to content

Koningsspelen op vrijdag 24 april in Wassenaar

23 april 20152 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 24 april doen ook in Wassenaar alle scholen mee aan de Koningsspelen, ieder op hun eigen manier. Voordat de leerlingen met de Koningsspelen beginnen, gaan ze eerst feestelijk ontbijten. Na het ontbijt wordt om 09.30 uur gestart met de officiële (landelijke) opening met het liedje en de dans van Kinderen voor Kinderen.

Bij drie scholen zijn collegeleden aanwezig om de spelen te openen.
· Om 08.55 uur is wethouder Inge Zweerts de Jong aanwezig voor een welkomstwoord bij de leerlingen van de Nutsschool. De sportactiviteiten van de Nutsschool vinden plaats op het terrein van De Kievieten aan de Dr. Mansveltkade 11. Na het welkomstwoord neemt wethouder Zweerts de Jong deel aan het gezamenlijke ontbijt.
· Om 09.15 uur is wethouder Leo Maat aanwezig bij de St. Jan Baptist school, Anemonenweg 17. Wethouder Maat opent de Koningsspelen om 9.30 uur met het hijsen van de vlag.
· Om 09.15 uur is wethouder Sabine verschoor aanwezig bij de Den Deylschool, Middelweg 23. Wethouder Verschoor opent om 09.30 uur de Koningsspelen met de dans van Kinderen voor Kinderen.

De Koningsspelen zijn een idee van Richard Krajicek. Hij nam het initiatief als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging bij de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om te bewegen. Mede door het succes van de eerste editie met ruim 1.3 miljoen sportende leerlingen/kinderen, werd in overleg met het Koningshuis besloten om de Koningsspelen jaarlijks te organiseren. Kijk voor meer informatie over de Koningsspelen op www.koningsspelen.nl.

Tags

ScholenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top