Ga naar hoofdinhoud

Organisator Bevrijdingsfestival in Kakafonie

23 april 20152 minute read

Wassenaar – Op zondag 26 april is Gerard van den IJssel van de R.G. Ruijs Stichting te gast in Kakafonie om te vertellen over het Bevrijdingsfestival dat op 5 mei wordt gehouden op het Malieveld in Den Haag. Den Haag en omliggende gemeenten vieren de vrijheid waarin wij in Nederland kunnen leven, op 5 mei op het Malieveld in Den Haag.

Het Bevrijdingsfestival Den Haag biedt debat, literatuur, cabaret, muziek en nog veel meer. Iedereen is welkom! Het Bevrijdingsfestival Den Haag is gratis toegankelijk. Ambassadeur van de Vrijheid is Jett Rebel. Verder zijn er onder meer optredens van de 3JS, Piñata & Friends, Kensington, Typhoon, O’G3NE, Radio Riddler (UK), Jon Tarifa, Bells of Youth en Charly Lownoise & Mental Theo. En uiteraard gebeurt er veel op het gebied van cabaret en debat. Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsfestivaldenhaag.nl.

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol oorlog en onderdrukking.

Voor de vrijheid in Nederland hebben destijds velen gevochten en zelfs hun leven gegeven. Ook wij dragen vandaag de dag verantwoordelijkheid voor vrijheid. Want vrijheid is niet vanzelfsprekend.

De bevrijdingsfestivals kennen een lange traditie: sinds 1980 zijn er festivals in Haarlem, Amsterdam en Wageningen. In 1990 wordt 5 mei als officiële feestdag erkend en ontstaat het plan om de Bevrijdingsfestivals in alle provincies te laten plaatsvinden. In 1994 is het zo ver: iedere provincie heeft een Bevrijdingsfestival. In de beginjaren van de festivals bestond in Nederland nauwelijks aandacht voor het vieren van de bevrijding. De Bevrijdingsfestivals zijn sindsdien uitgegroeid tot het grootste eendaagse culturele evenement van Nederland. Sinds 2011 heeft Den Haag ook een officieel erkend Bevrijdingsfestival.

Op zondag 26 april om 13:05 uur hoor je alles over het Bevrijdingsfestival in Den Haag. Gerard van den IJssel komt alles vertellen over de activiteiten en de optredende artiesten.

Midvliet FM is in de ether te beluisteren op 107.2 MHz. en 107.9 MHz., via de kabel op 92.9 MHz, via Ziggo digitaal kanaal 41 (kabelkrant en tv) of kanaal (1)916 (radio), via Ziggo analoog kanaal 45 en via de website. Informatie over Midvliet vindt u ook op: www.midvliet.com.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top