Skip to content

Vervanging verkeerslichten Rijksstraatweg

29 april 20152 minute read

Wassenaar – Momenteel worden de verkeerslichten aan de Rijksstraatweg (N44) vervangen om de verkeersdoorstroming te verbeteren. In verschillende fases worden alle kruispunten van de Rijksstraatweg aangepakt. De planning is om in juni volledig gereed te zijn met het vervangen van de zes verkeersregelinstallaties aan de Rijksstraatweg.

Rozenweg
Vanaf 20 april tot ongeveer 5 mei vinden er werkzaamheden plaats aan het kruispunt van de Rozenweg. Tot 1 mei betreffen dit voorbereidende werkzaamheden. In het weekend van 1, 2 en 3 mei wordt er doorgewerkt.

Vanwege de werkzaamheden worden de rijbanen op de N44 gedeeltelijk afgesloten. Op vrijdag 1 mei vanaf 20.00 uur worden de af- en oprit van de Rozenweg en vanuit de Bosrand / Stevenshof Leiden in zijn geheel afgesloten. Zaterdagochtend 2 mei wordt het weer mogelijk van het gehele kruispunt gebruik te maken. Het verkeer wordt, waar nodig, met verkeersregelaars begeleid. Om de doorstroming van het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen vinden veel werkzaamheden ’s nachts plaats.

Rust en Vreugdlaan
De werkzaamheden zijn op 27 april begonnen en eindigen op 3 mei. De Rust en Vreugdelaan blijft toegankelijk voor het verkeer.

Houtlaan/Raaphorstlaan
De werkzaamheden duren van 3 mei tot 17 mei.
De Houtlaan en de Raaphorstlaan blijven toegankelijk. De afslagen naar de Houtlaan en Raaphorstlaan zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Dit wordt aangegeven met borden.

Kerkehout
De werkzaamheden duren van 3 mei tot 17 mei.
Op de parallelweg ter hoogte van de verkeerslichten wordt een rijstrook afgesloten tijdens de werkzaamheden. Het verkeer kan te allen tijde doorrijden zodat Kerkehout bereikbaar blijft.

Van der Oudermeulenlaan
De werkzaamheden duren van 3 mei tot 31 mei.
De afslagen naar de Van der Oudermeulenlaan worden tijdelijk afgesloten. Dit wordt aangegeven met borden.

Mogelijke overlast
Van het verkeersoponthoud en het werken in de nacht kan overlast worden ervaren. Door de afsluitingen moet het verkeer omrijden. Geprobeerd wordt de overlast zo kort mogelijk te houden, daarom wordt er ook in de nacht en avond gewerkt.

Parkeren
Vanaf maandag 20 april tot begin juni is parkeren niet altijd overal mogelijk, omdat er kabels in het trottoir worden vervangen. De woningen of bedrijven blijven te allen tijde bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Tags

VervangenWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top