Skip to content

Jazz op Drift op 14 mei, nog een keer genieten van Jack Kraal

9 mei 20152 minute read

Wassenaar – Zestig jaar lang stond gitarist Jack Kraal op diverse podia samen met gerenommeerde bands en als begeleider van diverse bekende vocalisten. Zo speelde hij in het vermaarde Flamingo Combo met vocaliste Ann Burton, The Lion Hill Jazzmen, Harry’s Jazz and Blues Band en Basic Swing met zangeres Margreet Groenendijk.

Tijdens de nu al weer jaren geleden eerste keer Jazz of Drift in Café Maaldrift, speelde Jack daar met pianist Kees Huybrecht, drummer Berend van der Veer en bassist/saxofonist en drummer Jacques Leroux. Na het overlijden van Kees, Berend en Jacques was Jack gelukkig nog vaak te horen in Café Maaldrift met de formatie Together Again. Die naam bedacht hij naar aanleiding van een reünie van het kwartet van de befaamde mondharmonicaspeler Ben van Gagelonk, dat o.a. in 1986 op Swinging Scheveningen speelde. Together Again verzorgde regelmatig de Jazz op Drift avonden met Ben van Gageldonk (mondharmonica), Marc Verschoor (bas), Frank Hakhoff (piano), Henk Eigendaal (slagwerk) en diverse gastvocalisten.

Na het overlijden van Ben is het combo Together Again blijven optreden tijdens Jazz op Drift met wisselende gastmuzikanten. Zo waren al te horen de saxofonisten Bob Rigter en Joop Nieuwland en de zangeressen Margreet Groenendijk en Lenie Gelauf.

Jack vindt het nu welletjes geweest en heeft besloten zijn lange succesvolle muzikale carrière af te sluiten met nog één publiekelijk optreden met de formatie Together Again op 14 mei a.s. tijdens Jazz op Drift in Café Maaldrift. Nog één keer kunnen we dan genieten van het karakteristieke gitaarspel van Jack Kraal waar de invloeden van Joe Pass, Barney Kessel en Jim Hall weer te herkennen zullen zijn. Als gastsolist bij het combo is dit keer uitgenodigd saxofonist Joop Nieuwland. Het beloofd een swingend avondje te worden.

Locatie: Café Maaldrift
Datum: donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag)
Aanvang: 20:30
Entree: Gratis

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top