Skip to content

‘Koos, de Vuilnisman’ op bezoek in groep 7 van de Kievietschool

16 mei 20152 minute read

Wassenaar – Op de Kievietschool worden er regelmatig gastlessen verzorgd. Laatst kwam er bijvoorbeeld een juf in groep 6 vertellen over de waarde van geld en kregen de kinderen uit groep 3 een lesje gitaar spelen. Daarnaast worden er ook regelmatig speciale gymlessen gegeven, zoals dansen en zelfverdediging.

Vorige week werd er opeens op de deur van groep 7 geklopt. Er kwam een vuilnisman het lokaal binnengelopen. Hij stelde zich voor als ‘Koos de Vuilnisman’ en wilde het met groep 7 eens hebben over het afval van deze groep en over recycling. Koos gaf een korte les over het afval dat een gemiddelde klas in een prullenbak gooit. Wist u dat er rond de 24000 pakjes per jaar in de prullenbak worden gedaan in een gemiddelde klas? Dat zijn er wel erg veel! Koos vroeg aan de kinderen hoe ze dit konden verminderen. Er kwamen veel verschillende antwoorden. Iemand bedacht om voortaan geen pakjes meer te kopen, maar een fles die je kunt hergebruiken. Een ander kwam met het idee om bekers te kopen en die op school te laten staan, zodat je ze kunt vullen met water.

Na alle goede ideeën vertelde Koos over recycling. Hij pakte de prullenbak van groep 7 en haalde letterlijk al het afval eruit. Als al het afval wordt gesorteerd, kan het gerecycled worden en dat is beter voor het milieu. De kinderen uit groep 7 van de Kievietschool gingen direct aan de slag. Ze begonnen al het afval van de klas in aparte bakken te verdelen. Vervolgens liep de hele klas naar de voorkant van de school. Hier staan namelijk verschillende containers, bijvoorbeeld een blauwe container voor het papier een zwarte container voor het restafval. De kinderen deden al het afval in de juiste container. Een paar sterke mannen uit groep 7 gingen zelfs de oude koffiemachine van de Kievietschool uit elkaar halen om bepaalde onderdelen te recyclen. De andere kinderen zochten door de hele school naar ander afval om te recyclen.

Aan het einde van de ochtend riep ‘Koos, de Vuilnisman’ iedereen weer bij elkaar om gezamenlijk af te sluiten. Het was erg leerzaam en de kinderen zullen voortaan beter aan het milieu gaan denken! Ze weten immers nu alles over recycling! De kinderen hebben genoten! Meer informatie op www.kievietschool.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top