Skip to content

WZK JA eervol ten onder in bekerfinale

21 mei 20153 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag heeft JA 1 van WZK in de bekerfinale helaas zijn meerdere moeten erkennen in de Nederlands kampioen De Zijl JA 1. Het is geen schande om daarvan te verliezen. De mannen mogen dan ook toch trots zijn of het bereiken van de finale. Ze zijn dit jaar de beste van de rest!

De bekerfinales werden gespeeld in Alblasserdam. De vele Wassenaarse en Leidse fans op de tribune zorgden voor een prima cupsfeer. In de eerste periode ging WZK zeer brutaal in de aanval en was helemaal niets te zien van verschil in kwaliteit met de Leidse buren. Dat is echt een enorm compliment voor WZK. Het van te voren bedachte strijdplan van coach Ronald Everard werd helemaal top uitgevoerd door zijn team. Het startteam in de eerste periode bestond uit Robin Stoute, Jason Everard, Joop Sassen, Jelmer Constandse, Bart van de Velde, Thomas van de Velde en Rein Goedhart bood uitstekend weerwerk tegen Leiden. Niet alleen de verdediging stond als een huis, maar WZK nam ook brutaal de leiding in de wedstrijd. Een paar schitterende aanvallen werden bekroond met twee doelpunten door WZK topschutter Joop Sassen. De stand van 2-2 op het scorebord zag er veel belovend uit. De vele meegereisde supporters uit Wassenaar waren blij verrast en trots op hun ploeg.

Verbindingsofficier Jason Everard ging deze wedstrijd weer voorop in de strijd en schuwde geen enkel duel. Heel veel duels werden door hem gewonnen. Ook Rein Goedhart knokte zich helemaal leeg deze wedstrijd. Boyd Voet en Joshua Knijnenburg hebben dit jaar misschien wel de grootste ontwikkeling door gemaakt. Ze zijn echt gegroeid naar allround spelers in het team. Dit is extra knap aangezien WZK op het hoogste niveau speelt dat er is. De laatste wedstrijden van het seizoen zijn ook B-spelers Tim Spiegeler en Luuk van Veen toegevoegd aan de selectie. Zij hebben ervaring opgedaan om te spelen op dit hoge niveau en hebben geknokt voor wat ze waard zijn.

In de 3 volgende periodes kon WZK het uitmuntende beginspel helaas niet voortzetten en moesten de mannen uit Wassenaar capituleren voor Leiden. De Wassenaarse productie werd verzorgd door Joop Sassen met 4 doelpunten en Victor Verboog met één doelpunt. Dat was ook wel een zeer fraaie treffer, een enorme knal uit de linker hoek van Victor.

Uiteindelijk was het balen dat WZK zonder cup huiswaarts ging. Na een tijdje kwam het besef dat de ploeg trots kan zijn op de bereikte resultaten dit seizoen: een vijfde plaats in de hoogste competitie en het bereiken van de bekerfinale.

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top