Skip to content

Zilveren Quality Coast Award voor Wassenaar

29 mei 20152 minute read

Wassenaar – Wassenaar heeft als toeristische bestemming de zilveren Quality Coast Award in de wacht gesleept. Wethouder Sabine Verschoor mag de award voor het strandseizoen 2015/2016 op 8 juli ophalen bij de uitreiking in Katwijk aan Zee. Wethouder Verschoor: ‘Dit keurmerk zet Wassenaar internationaal op de kaart als onderdeel van de Quality Coast. Het geeft ons erkenning voor de inspanningen die wij leveren op het gebied van duurzaam toerisme en milieuzorg.’

QualityCoast: keurmerk voor duurzaam toerisme
De Quality Coast Award, een programma van de Europese Vereniging Kust & Zee (EUCC) is een Europees keurmerk voor duurzaamheid van kustgemeenten en wordt door een internationale jury uitgereikt aan kustplaatsen die bijzondere inspanningen leveren op het gebied van duurzaam toerisme en milieuzorg. Daarbij moet de gemeente het behoud van natuur en landschap, eigen identiteit en cultureel erfgoed hoog in het vaandel hebben staan.

Kust en Zeegids
Volgende week wordt op verschillende locaties in Wassenaar, zoals op de basisscholen en middelbare scholen, de jaarlijkse editie van de Kust en Zeegids verspreid. In deze speciale gids staat een overzicht van alle genomineerden en prijswinnaars van de Quality Coast Awards. De gids is binnenkort ook op te halen op het gemeentekantoor en bij de strandpaviljoens aan de Wassenaarse Slag.

Green Destinations
Het Quality Coast-programma is een overkoepelend keurmerk waarin de scores van diverse andere keurmerken, waaronder de Blauwe Vlag, wordt verwerkt. QualityCoast is het enige complete keurmerk voor een toeristische bestemming als geheel. Wassenaar wordt als award winnaar opgenomen in de wereldwijde Top 100 ranglijst van Green Destinations, die jaarlijks bekend wordt gemaakt. Deze ranglijst is het resultaat van een uitgebreide beoordeling van 1200 bestemmingen door internationale deskundigen en organisaties.

Blauwe vlag
Naast het behalen van de Quality Coast Award, is de Wassenaarse Slag dit jaar voor de zesde keer uitgeroepen tot Blauwe Vlag strand. Deze vlag bevestigt, zichtbaar voor iedereen, dat het Wassenaarse strand niet alleen mooi, gezellig en plezierig is, maar ook schoon en veilig. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die voldoen aan strenge internationale beoordelingseisen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top