Skip to content

Groep 6 van de Kievietschool naar het Shell Energy Lab

30 mei 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen donderdag zijn de kinderen van groep 6 van de Kievietschool naar het Shell Energy Lab geweest in Ahoy Rotterdam. In dit lab kunnen de kinderen allerlei proefjes doen met energie, zoals een mobiele telefoon opladen door te gaan dansen.

De kinderen werden eerst met auto’s naar het station gebracht, waarna ze de RET namen naar Rotterdam. Wat vonden de kinderen het leuk in de RET! Toen iedereen een plekje had opgezocht, duurde het nog een half uurtje voordat ze er uiteindelijk waren. Eenmaal aangekomen kregen ze allemaal een keycord met een pas. Telkens als je een activiteit gedaan had, kon je de pas scannen en werd er een foto automatisch doorgestuurd naar het eigen account van het kind.

Allereerst kwamen de kinderen aan bij een oplaadrace! De kinderen moesten zo snel mogelijk de juiste hoeveelheid volt aansluiten aan de juiste telefoon. Dat was een spannende race, want de kinderen moesten ook langs allemaal obstakels en moesten lastige bewegingen maken, zoals de koprol of de kruiwagen. Na deze spannende race liepen ze door en konden de kinderen dansen op een grote dansvloer. Eenmaal dansend werd uitgelegd dat het een speciale dansvloer was, want hoe harder je danst, hoe sneller je smartphone wordt opgeladen. Alle kinderen lieten hun beste dansmoves zien! Na deze activiteit deden de kinderen nog meer activiteiten, zoals een spel met recyclen, een virtual computerspel met een speciale bril en konden de kinderen stroom opwekken met een zelfgemaakte molen. Ook zagen de kinderen een voetbalwedstrijd tussen robots.

Na afloop kregen de kinderen een ijsje en een pakje drinken. Het was een erg geslaagde dag. De kinderen hebben genoten en vooral veel geleerd! Wilt u meer informatie? Ga dan naar www.kievietschool.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top