Skip to content

Groepen 6, 7 en 7+ van de Kievietschool naar het Rijksmuseum

30 mei 20152 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 22 mei 2015 gingen de groepen 6, 7 en 7+ van de Kievietschool naar het Rijksmuseum. De kinderen werden rond negen uur voor het schoolgebouw met een bus opgehaald. Het was ongeveer veertig minuten rijden naar Amsterdam. Tijdens de rit werden we al door de buschauffeur en de leerkrachten geïnformeerd over allemaal mooie gebouwen en bijzondere plekken.

Eenmaal aangekomen liepen we eerst naar de grote letters ‘I Amsterdam’, waarbij er veel foto’s gemaakt werden. Vervolgens kregen de kinderen allemaal een toegangskaartje en konden we naar binnen. Hier werden de jassen en tassen in een grote kluis gestopt en werden de kinderen verdeeld in vier groepen. Elke groep kreeg een begeleider van het Rijksmuseum, die hen een rondleiding gaf. Tijdens deze rondleiding kregen de kinderen veel kunstwerken te zien. Ook kregen de kinderen veel informatie over de kunstwerken. Natuurlijk werd er ook een bezoekje gebracht aan het bekendste schilderij van het Rijksmuseum; de Nachtwacht. De kinderen vonden dit een erg indrukwekkend schilderij en hadden ook heel veel vragen aan de begeleider.

Na anderhalf uur was de rondleiding afgelopen en verzamelden we in de centrale hal van het Rijksmuseum. Wij bedankten de begeleiders en liepen weer terug naar de bus. De kinderen hebben erg veel geleerd en gingen op school direct een tekening maken van de Nachtwacht. Het was een erg leuk, interessant en leerzaam uitje! De groepen 6, 7 en 7+ hebben genoten! Meer informatie op www.kievietschool.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top