Skip to content

IVN excursies in de duinen van Den Haag en Wassenaar

30 mei 20152 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 6 en zondag 7 juni zijn er maar liefst drie IVN excursies in de duinen. Op zaterdag om 11 uur kunt u met de IVN gids meelopen door het prachtige duingebied van de Kijfhoek en de Bierlap. Het wordt een wandeling over onverharde duinpaden en het thema is dit keer eetbare planten in het duin. Vertrek bij het infobord bij de rotonde van de eerste parkeerplaats aan de Meijendelseweg.

Wilt u wat later op zaterdag en in een heel ander duingebied lopen, ga dan mee met de IVN gidsen door het Westduinpark in Den Haag en ontdek via de route over het strand het verloop van de verschillende duinzones. Vertrek om 13 uur op de hoek van de De Savornin Lohmanlaan en de Laan van Poot.

Op zondag zijn we weer te vinden in het Wassenaarse duingebied. Ontdek met de IVN gidsen het unieke 50 ha. grote duingebied van Berkheide. Om 14 uur starten de IVN gidsen de wandeling door dit gebied bij de Wassenaarse Slag. Het staat bekend om zijn nieuwe stuifduinen. Struin met de IVN gidsen door een gebied, dat in een nieuwe ontwikkelingsfase is gebracht door menselijk ingrijpen. Verzamelen bij de parkeerplaats voor het Fletcher Hotel Duinoord aan de Wassenaarse Slag no. 26. Dit punt is slecht met openbaar vervoer te bereiken.

Kijfhoek/Bierlap en Berkheide zijn waterwingebieden van Dunea.

De IVN excursies en wandelingen zijn voor iedereen toegankelijk, zijn gratis en duren 1½ tot 2 uur. Aanmelden is niet nodig. De wandeling gaat altijd door.
Informatie bij Rob Meyer tel. 06 20568114/070 3681400 of bij Monique van den Broek tel. 070 3858676..

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top