Skip to content

Geslaagd voor examen judoscheidsrechter, Snel en Lenig

1 juni 20152 minute read

Wassenaar – Regelmatig worden er judotoernooien georganiseerd. Net als voetbal wil je daarvoor goede scheidsrechters hebben. Het liefst met een goed genoten opleiding en de nodige praktijkervaring.

Deze judoscheidsrechteropleiding staat onder verantwoordelijkheid van de Judo Bond Nederland. Zoals de meeste sporten kent de scheidsrechterlicentie ook een indeling:
Niveau 1 de clubscheidsrechter is voor toernooitjes van de club
Niveau 2 is dat je op jeugdtoernooien staat onder begeleiding van een seniorscheidsrechter
Echter, om zelfstandig op de judomat te mogen staan moet je niveau scheidsrechter 3b zijn. Dan moet je een theorie-examen afleggen en een praktijkexamen doen. Daarnaast moet je ook zelf bepaalde judovaardigheden hebben, namelijk ten minste 1e kyu (bruine band). De wedstrijdregels zijn te vinden op de website van de JBN en Snel en Lenig.

Thomas van den Broek, judotrainer bij Snel en Lenig, afdeling Judo, was al judoscheidsrechter niveau 2, maar opereerde het laatste jaar al min of meer zelfstandig op de mat. In april was hij geslaagd voor het theoriedeel van dit examen niveau 3b.
Op 30 mei mocht Thomas, samen met 4 andere kandidaten praktijkexamen doen voor judoscheidsrechter niveau 3b. Dit examen werd afgenomen tijdens het instaptoernooi judo van het District Zuid-Holland, in Den Haag.
Nu met het behalen van het praktijkexamen is Thomas judoscheidsrechter 3b (2e van links), proficiat!
Interesse over judo: info@snelenlenig.nl of www.snelenlenig.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top