Skip to content

SJW Sjimmy training bij Exposeyour

1 juni 20152 minute read

Wassenaar – Een aantal stagiares van Stichting Jeugd en jongerenwerk Wassenaar (SJW), heeft bij Exposeyour in Leiden, de Sjimmy training gevolgd. Dit is staat voor Stagiair Jongeren informatie medewerker.

De training was twee maal waarbij we ongeveer twee uur aan informatie en opdrachten kregen.
Hieronder in het kort wat wij aan informatie gekregen hebben.

De presentatie begon met waar jongeren hun informatie vandaan halen zoals bijvoorbeeld: internet en televisie. Vervolgens kregen we allemaal technieken en informatie over hoe je nou goed informatie kan geven aan een jongeren. Ook werd nadrukkelijk uitgelegd dat je altijd accurate en betrouwbare informatie moet geven. Geven wij de verkeerde informatie, dan kan het jongeren informatie punt net zo goed sluiten, aangezien het niet meer als een betrouwbare bron word gezien.

Daarna kregen we informatie over wanneer we nou jongeren moet doorverwijzen naar een hulp instantie als bijv. de GGZ of GGD. Hierbij werd nadrukkelijk verteld, dat indien je denkt dat het nodig is, je moet aanbieden om mee te gaan of aanbieden een telefoontje van te voren plegen om te vertellen dat de hulpbehoevende jongeren eraan komt. Dit verlaagt de drempel voor de jongeren om hulp te zoeken.

Hierna kwam een stuk over onze houding als Sjimmy medewerker. Belangrijke aspecten hiervan waren, dat we bij elk verhaal serieus moet blijven en alles wat er gezegd word ook serieus moeten nemen. Ook moeten we een goede luisterhouding aannemen.

De stagiaires hebben na deze twee dagen veel informatie gekregen en gaan dit ook zeker toepassen in SJW’s eigen initiatief: SJW Helpt.

Tags

SJWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top