Skip to content

Expositie in Galerie in de Molen met werk van 3 kunstenaars

2 juni 20153 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 6 juni om 16.00 uur opent Irene de Haan, conservator Museum Voorlinden te Wassenaar de nieuwe tentoonstelling met schilderijen van Leo Ravensbergen, bronzen beelden van Frans Kokshoorn en schilderijen van Alisa Lim A Po bij de Kunstgroep Wassenaar.

Leo Ravensbergen laat zich bij het scheppen van zijn werk vaak leiden door beeldmateriaal dat op zijn weg komt. Een foto van het atelier van Francis Bacon vormde voor hem een uitdaging om de chaos van Bacon te pakken te krijgen. “Ik schilder op mij intuïtie en gebruik een beeld als vertrekpunt voor studie. Uiteindelijk vertaal ik dat beeld naar een schilderij dat mijn signatuur draagt. Dit proces ervaar ik als de speeltuin van de kunst”. In Leo’s stillevens en interieurs gaat het om het samengaan van het figuratieve en het abstracte. Door het verdonkeren van kleuren, het diffuse licht en het wel of niet uitwerken van delen van het doek, weet Leo een poëtische sfeer op te roepen. De toeschouwer krijgt zo ruimte om zelf ook een deel in te vullen. Leo Ravensbergen deed de Vrije Academie in den Haag en volgde daarna schilderlessen bij Trix Zwartjes.

Frans Kokshoorn toont in de galerie bronzen objecten en beelden. Zijn menselijke figuren, die vaak uit geometrische vlakken zijn opgebouwd, geeft Frans anonimiteit door de hoofden te vervangen door andere vormen. Zo zijn in de beeldengroep ‘Singing in the rain’ in Voorburg de gezichten vervangen door omgeknakte parapluies. Humor is een belangrijke factor in zijn werk. “ Naast de mens maak ik graag beelden van huizen en steden. Structuur is voor mij daarbij het belangrijkste.” Dat kan een vrijstaand bronzen object zijn waarbij het huis als uitgangspunt dient met trapjes, ramen en openslaande deuren, maar ook een torso met daarop kleine figuren als symbool voor de stad. Sinds 1977 exposeert Frans veelvuldig. Tevens maakt hij werk in opdracht o.a. voor de openbare ruimte in zijn woonplaats Voorburg.

Alisa Lim A Po presenteert werken uit de serie Social War. “Deze serie heb ik gebaseerd op de menselijke liefde en dus ook op de wirwar van het hedendaagse sociaal gedrag en het onnoemelijke geweld van complexe interacties. ”Haar schilderijen verwijzen naar zaken als eerlijkheid, saamhorigheid, vertrouwen en liefde. Ook de negatieve aspecten van het leven zoals verdriet, eenzaamheid, geweld en angst. Alisa maakt haar schilderijen bij voorkeur op metalen zoals staal, tin, aluminium en koper. “Het werken met deze onconventionele materialen geeft mij veel vrijheid en inspiratie.” Haar werk zweeft tussen figuratief en abstract. Het draagt figuratieve elementen, maar verbeeldt geen bijzonderheden. Alisa wijdt zich- via omzwervingen in de wereld van reclame en design- nu geheel aan de kunst. Zij is aangesloten bij een netwerk van nationale en internationale galeries.

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni zijn de kunstenaars in de galerie aanwezig om uitleg over hun werk te geven. De expositie is te bezichtigen t/m zondag 5 juli.
Op vrijdag 19 juni verzorgt Frans Kokshoorn het kunstcafé. Het begint om 20. 00 uur .Voor meer info zie www.kunstgroepwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top