Skip to content

Kabouters Scouting Willibrord op Welpenweekend

5 juni 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag begon een heel spannend weekend voor onze kabouters. In Bentveld, op labelkampeerterrein het Naaldenveld, kwamen zo’n 70 welpen/ kabouters uit Regio Hollands Midden bij elkaar om het regionale Welpenweekend mee te maken.

Het weekend werd geopend met een toneelstukje, waarin duidelijk werd, dat de dieren van Jungleboek bestolen werden! Er hing een heel groot spinnenweb tussen de bomen met daaronder allemaal kaartjes. De kinderen moesten die dag via spelletjes erachter zien te komen wie de schuldige was. Bij het postenspel kregen de kinderen bij elke post een aanwijzing en een stempel. Zo werd er Annemaria Koekoek gespeeld, maar dan kruipend. Moesten de kinderen door een groot web kruipen zonder de “draden” aan te raken en nog veel meer. Na een gezellige middag vol met spelletjes, was het even pauze voordat ze aan de heerlijke BBQ mochten beginnen. ’s Avonds was er kampvuur met een vervolg toneelstukje met de dader, de spin Anansi en een verhalenbingo. Rond 21.30 uur was het toch tijd om te gaan slapen.
De volgende morgen was iedereen al vroeg uit de veren en de tenten werden al snel opgeruimd, ook omdat het dreigde steeds harder te gaan regenen. Om 13.00 uur kwamen geïnteresseerde ouders, werd het thema afgesloten en kregen de kinderen een aandenken om op hun scoutingblouse te bevestigen.

Het was een vermoeiend, maar o zo gezellig weekend. Iedereen heeft het reuze naar zijn/haar zin gehad en leuke kinderen van andere scoutinggroepen ontmoet!

Ook een keertje meedraaien? Kijk voor meer informatie op www.scoutingwillibrord.nl

Tags

ScoutingWassenaarWillibrord
Gerelateerde artikelen
Back To Top