Skip to content

Voltigewedstrijd Wassenaarse Manege

8 juni 20152 minute read

Wassenaar – Zondag 7 juni heeft de voltigevereniging Wassenaarse Manege haar jaarlijkse landelijke wedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd vond plaats op het mooie complex van Hippisch Centrum Nootdorp.

Een lang gekoesterde wens ging in vervulling….. het was dit jaar mogelijk om deze wedstrijd buiten te organiseren. Dit is erg bijzonder, de laatste jaren zijn er geen buitenwedstrijden in Nederland georganiseerd. Een wolkenloze hemel en een temperatuur rond de 20 graden brachten ideale omstandigheden voor de voltige. Uit het hele land waren 25 teams en 9 solo’s afgereisd naar Nootdorp. Van de beginners klasse basis stap tot de hoogste klasse A waren voltigeurs aanwezig. Dit gaf een gezellige drukte onder een stralende zon.

Voltige is een paardensport waarbij gymnastische oefeningen gedaan worden op de rug van een stappend of galopperend paard. Deze oefeningen worden uitgevoerd in harmonie met de bewegingen van het paard.

Van de Wassenaarse Manege deden 3 teams aan de wedstrijd mee. Ze hebben goed hun best gedaan. Team 3 veroverde in de basis stap categorie, op het paard Mike, de vierde prijs. Voor deze voltigeurs was het extra spannend omdat het hun eerste wedstrijd was. Team 2 startte ook op het paard Mike in de basis stap. Zij gingen met de tweede prijs en een mooie beker naar huis. Team 1 voltigeert op het paard Job. Zij starten in de E-klasse en eindigden op de vierde plaats.

In de middag mochten 2 solo’s van de Wassenaarse Manege de ring in. Ze startten beide op het paard Uciando in de klasse C. Bianca werd tweede en Heleen mocht de eerste prijs in ontvangst nemen. Haar puntentotaal kwam boven de 6 uit, hetgeen betekent dat ze haar eerste winstpunt kreeg. We kijken met elkaar terug op een zeer geslaagde en gezellige dag.

Tags

VoltigeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top