Skip to content

Dubai Dag op Duindigt

9 juni 20152 minute read

Wassenaar – Er zijn komend weekend veel goede redenen om zondagmiddag naar Renbaan Duindigt te komen. Dankzij sponsors uit Dubai staat er een kwalitatief hoogstaand koersprogramma op de rol, waarin de balans tussen rensport en draverijen mooi is verdeeld.

Hoogtepunt voor de dravers is het Kampioenschap van Nederland waarin 11.000 euro te verdelen is. Het KvN is een koers met een rijke traditie, met op de erelijst tal van beroemde winnaars als Quicksilvers S, Jojo- en Henri Buitenzorg, Speedy Volita en Action Skoatter en uit een meer recent verleden Venividivici Joe. Het zijn namen die zelf bij de niet volgers van de sport herkenbaar zijn. Paarden uit een periode dat je op Duindigt op zondag over de koppen kon lopen. Het rijke verleden van de renbaan kun je overigens ontmoeten in het in het totogebouw gevestigde Draf- en Rensport Museum dat zondagmiddag de deuren gastvrij heeft geopend. Momenteel wordt keihard gewerkt om via verkoop van de baan de toekomst van dravers en volbloeds veilig te stellen. Er is serieuze belangstelling uit de Golfstaten met mede het gevolg de sponsormeeting van zondag. Op de 1600 meter graspiste staan liefst vier internationale Arabierenrennen op rol, koersen waar diverse bekende buitenlandse trainers met hun paarden op af komen.

Het belooft een ouderwets dagje Duindigt te gaan worden met op het totoplein live muziek rond de terrasjes en uiteraard de kans op winst en weddenschappen bij de kassa’s van Runnerz. De eerste van de totaal elf koersen gaat om half twee van start.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top