Skip to content

Scouting Willibrord met de hele groep kamperen

10 juni 20153 minute read

Wassenaar – Dit weekend ging heel Scouting Willibrord op Groepsweekend. Dat betekent dat de bevers (5 en 6 jarigen) t/m de stam (18 t/m 24 jaar) gezellig met elkaar een heel weekend gingen kamperen in het Bieslandse Bos te Pijnacker.

Op vrijdagavond gingen de oudsten al richting Pijnacker om daar de tenten op te zetten en een eerste gezellige avond te hebben. De volgende morgen kwamen de jongste kinderen. Na de omgeving te hebben bekeken, konden ze hun tas in “hun” tent leggen en hun bedje opmaken. Net als vorige jaren hebben de Explorers (de speltak van 15 t/m 17 jaar) het weekend georganiseerd en ook dit jaar was er weer een thema: How to be a Minion? De kinderen konden met behulp van het postenspel verschillende ingrediënten verzamelen. Professor Navario kon daarmee de toverdrank maken om de enige paarse Minion terug te toveren naar een gele Minion.

Tussentijds zijn er momenten dat de kinderen even zelf mogen spelen of met de eigen leiding op pad gaan. De leiding van de gidsen en verkenners maakten hiervan gebruik om met de kinderen te geocachen en ze te laten oefenen met hakken en een vuurtje maken. Voordat je zelf een bijl mag vasthouden en gebruiken, moet je eerst je hakinsigne gehaald hebben. Ook zijn er bij het vuurtje stoken strenge regels, waar je je aan moet houden. Het valt niet altijd mee om van een paar takjes een vuur te maken!

De jongste speltakken gingen wandelen naar de Dobbeplas. En omdat het zulk mooi weer was, werd er een heerlijke duik genomen in het water. Na terugkomst was de kookstaf al bezig om het avondeten te bereiden. Men kon kiezen tussen een broodje met een hamburger van de BBQ met aardappeltjes en sla of nasi met kip en een ei. Nog even gezellig rond het kampvuur zitten en om 22.30 uur was het bedtijd voor de jongsten. De bovenbouw bleef nog even langer zitten en daarna was het voor hen ook tijd om de tent op te zoeken.

Zondagochtend was de kookstaf al weer vroeg op om het ontbijt te verzorgen voor alle kinderen en leiding. Na het ontbijt werd er alvast begonnen met het inpakken van de tassen, het neerhalen van de tenten en konden de kinderen nog genieten van een optreden van de Explorers met de afsluiting van het thema. De jongste speltakken doken nog een keertje in de Dobbeplas voordat de ouders kwamen om de kinderen naar Wassenaar te brengen, terwijl de oudsten meehielpen met de laatste dingen in te pakken. Het waren moeie, maar tevreden gezichtjes die met de ouders weer naar huis gingen!

Ook een keertje meedraaien? Kijk voor meer informatie op www.scoutingwillibrord.nl of bezoek onze facebookpagina voor meer leuke foto’s.

Tags

ScoutingWassenaarWillibrord
Gerelateerde artikelen
Back To Top