Skip to content

Verras (groot)vader en doe uw (klein)kinderen een groot plezier

15 juni 20153 minute read

Wassenaar – In het weekend van 20 en 21 juni a.s. rijden in het Zuid-Hollandse Valkenburg bij Leiden maar liefst 3 stoomtreinen en enkele tientallen antieke dieseltreinen. Naast de parade met al het antieke smalspoormaterieel is er voor jong en oud veel te beleven in het binnen- en buitenmuseum. Als u nog nooit in dit museum bent geweest is het uitgelezen kans voor een gezellig dagje uit met een vleugje romantiek.

Parade en een intensieve treinendienst
Gedurende de gehele dag wordt een intensieve treindienst gereden met zowel personentreinen als werktreinen en losse locomotieven. Er zullen drie stoomlocomotieven onder stoom staan. Via de omroepinstallatie wordt informatie verstrekt over de doorkomst van de treinen en er zullen regelmatig demonstraties worden aangekondigd. Ook staan vrijwilligers voor u klaar om rondleidingen te verzorgen over het gehele terrein, de werkplaats en het museum. Om 14.00 uur begint het hoogtepunt van deze dag: de parade. Voor dit bijzondere weekend komen alle rijvaardige locomotieven in actie. Zeldzame museumstukken komen alleen dit weekend voor een keer naar buiten om hun kunnen te tonen. De bezoekers zullen bij de parade van deskundig commentaar worden voorzien.

Bevriende clubs en organisaties
Om dit weekend luister bij te zetten, zijn door het museum tal van collega’s uitgenodigd om oude techniek aan de bezoekers te tonen. Op het uitgestrekte terrein van het buitenmuseum zullen antieke tractoren rijden en stationaire motoren draaien. In de rijtuigloods staan verkoopstands opgesteld om voordelig uw slag te slaan. U kunt tweedehands rails en locomotieven en andere toebehoren aanschaffen om uw collectie verder uit te bouwen of de basis leggen voor een nieuwe hobby. Te midden van deze verkoopstands staan twee grote LGB modulebanen opgesteld. Op één van deze banen rijden de modellen op stoomkracht net als hun grote voorbeelden buiten.

Niet te missen voor jongste kinderen
Thomas the Train modelbaan baan
Naast de treinenliefhebbers is dit evenement is bij uitstek geschikt voor (groot)vaders en hun (klein) kinderen met hun (groot)moeders. Oude techniek spreekt jong en oud aan. Een vleugje nostalgie en het enthousiasme van alle vrijwilligers bij elkaar werkt aanstekelijk. Voor de kinderen is smalspoor toch al aantrekkelijk omdat de locomotieven op 70 cm smalspoor niet zo groot zijn. Op Disneyformaat om het eens populair te zeggen. De blije koppies van de kinderen zullen ongetwijfeld vele fotocamera’s in beweging brengen. Als klap op de vuurpijl kunnen zij zich ook uitleven bij het bedienen van een Thomas the Train modelbaan. Wat een feest om Thomas of Percy in schaal 1:22,5 zelf te laten rijden .

Het museum ligt direct aan de A44, afslag Leiden Zuid. Vanaf Amsterdam afslag 8 en vanuit Den Haag afslag 9.

Reserveren is niet noodzakelijk. De gehele dag door rijden er treinen en uw kaartje is de gehele dag geldig. Een tweede of derde keer instappen in geen enkel probleem.
Het museum is beide dagen geopend van 10.30 – 16.30 uur. Prijzen € 9,00 voor volwassenen en kinderen van 4-12 jaar betalen € 7,00.

Tags

ValkenburgWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top