Skip to content

Burgemeester feliciteert 60-jarig bruidspaar Filippo-Maters

19 juni 20152 minute read

Wassenaar – Op maandag 22 juni bezoekt burgemeester Jan Hoekema de heer en mevrouw Filippo-Maters om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

De heer en mevrouw Filippo-Maters gaven elkaar het jawoord voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Leiden op 27 juni 1955. Zij hebben elkaar destijds leren kennen bij de padvinderij in Leiden, tegenwoordig beter bekend als de “scouting”.

Vijf jaar na hun huwelijk zijn zij in Wassenaar komen wonen, eerst in de Luzacstraat en later in de dienstwoning aan de Johan de Wittstraat. Tegenover het huidige gemeentekantoor was in die tijd het noodslachthuis, het keurlokaal en een dienstwoning van de gemeente gevestigd. Meneer Filippo heeft 25 jaar als keurmeester bij de gemeentelijke vleeskeuringsdienst gewerkt. Deze dienst is in 1985 opgeheven en de gebouwen maakten plaats voor winkels en een nieuw flatgebouw.

Mevrouw Filippo werkte voor haar huwelijk bij de Koninklijke Marine in het magazijn van geneesmiddelen. Eerst in Delft, daarna in Amsterdam, maar moest in die tijd stoppen met werken toen zij trouwde.

De heer en mevrouw Filippo-Maters zijn al jarenlang actieve vrijwilligers in Wassenaar bij diverse organisaties waaronder de EHBO. Mevrouw Filippo-Maters ontving daarvoor in 2004 de gemeentelijke legpenning. Het echtpaar werd in 2014 beloond met een Koninklijke Onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje Nassau) voor vele jaren vrijwillige verdiensten voor de gemeente Wassenaar.

Het echtpaar heeft drie dochters en zes kleinkinderen.

Tags

BruidspaarBurgemeesterWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top