Skip to content

Takkekinderen gezocht!

24 juni 20152 minute read

Wassenaar – Op 1 juli organiseert Staatsbosbeheer het NK Nestenbouwen op het Malieveld in Den Haag. Teams van kinderen bouwen hún eigen nest om in te slapen. Het team met het mooiste nest wint de takkeprijs van Nestenbouwer 2015. Op deze ludieke wijze willen de boswachters van Staatsbosbeheer ons uitnodigen om te komen logeren in de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dus alle takkekinderen, boomklauteraars en buitendoerakken van Den Haag en ver daarbuiten kunnen zich nu opgeven. Wederom brengen de boswachters van Staatsbosbeheer de natuur voor even naar kinderen in de stad. Want voor veel mensen, met name voor de stedelingen, is de relatie met de natuur inmiddels niet meer vanzelfsprekend, laat staan wederkerig.

Staatsbosbeheer vindt dat het voor het welzijn van zowel de natuur als voor de mens van belang is dat deze band wordt hersteld. Alleen als je de natuur goed kent, weet je hoe je de natuur kan beleven en benutten zonder haar te schaden. Op het NK Nestbouwen bouwen daarom boswachters en kinderen zonder spijkers en planken, maar gewoon met wat de natuur ons de bieden heeft, hun eigen nesten. De nesten worden beoordeeld door een professionele jury: de Bosmannetjes en Danilo; Hét Kind van Moeder Natuur 2015.

Hoe werkt het?
Opgeven is supermakkelijk. Verzin een coole naam voor jouw team en geef je op via www.logerenbijdeboswachter.nl. Er is geen leeftijdslimiet; jong en oud mag meedoen. En wat kun je winnen? In eerste plaats de ter plekke uit hout gezaagde takkebeker. Bovendien krijgt het winnende team een gratis weekend logeren op een natuurkampeerterrein van Staatsbosbeheer. Daarnaast verloten we onder alle deelnemers een Grote Vijf Safari, waarbij je met de boswachter op zoek gaat naar de vijf wildste dieren van Nederland.

Volg ons op facebook/staatsbosbeheer of www.logerenbijdeboswachter.nl voor nestbouw tips en tricks van deze boswachters. Er is geen leeftijdslimiet en deelname is gratis. Het is wenselijk dat teams van kinderen wel begeleid worden door een ouder. Teamgrootte mag je zelf verzinnen. We starten om 13.30 uur en zijn rond 16.30/ 17.00 uur klaar.

TIP van boswachter Jenny van Leeuwen: Mocht je nou jarig zijn de komende weken vier je verjaardagspartijtje dan door mee te doen met het NK Nestenbouwen!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top