Skip to content

Groep 6 van de Kievietschool slaapt op school!

30 juni 20152 minute read

Wassenaar – Afgelopen vrijdag kwamen alle kinderen van groep 6 rond half zes in de middag het schoolplein opgelopen met hun slaapzak, pyjama, tandenborstel en knuffel. Het was namelijk weer tijd voor een jaarlijkse traditie; het schoolslapen van groep 6!

In de nacht van vrijdag of zaterdag verbleven de kinderen op school met meester Jordi en juffrouw Yvette. Allereerst was het tijd om lekker te barbecueën. Gelukkig was het prachtig weer, dus konden we lekker op het schoolplein eten. Iedereen ging aan de grote picknicktafels zitten en kreeg een heerlijke fruitsalade en een paar stukjes vlees. Na het eten was het tijd om lekker te bewegen. We begonnen met het spelletje ‘estafette’. De klas werd in 5 teams verdeeld en elk team ging achter een pion staan. De opdracht was om als team zo snel mogelijk langs alle obstakels te gaan. Zo moesten de kinderen door hoepels heen, touwtje springen en blokjes omgooien. Na dit spelletje waren alle spieren goed opgewarmd voor een potje slagbal.

Rond 9 uur kregen de kinderen het erg warm van al dat gesport. Gelukkig kregen ze allemaal een verkoelend ijsje en een pakje drinken. Daarna was het tijd om de bedden op te maken en de pyjama’s aan te doen. De kinderen schoven alle bedden gezellig bij elkaar. Ondertussen werd het al erg donker buiten en dat was het startsein voor verstoppetje in de school. De kinderen gingen zich verstoppen. De leerkrachten en de hulpouders moesten de kinderen gaan zoeken. Het was erg spannend, omdat ook alle lichten in de school uit waren!

De laatste activiteit van deze avond was een film kijken. Natuurlijk hoort daar een bakje popcorn en een glaasje drinken bij. Om half 1 ’s nachts werden de kinderen erg moe en gingen we richting onze bedden. Iedereen ging liggen en de lichten gingen uit. De meester en de juf lazen nog een spannend spookverhaal voor en vervolgens viel iedereen in slaap.

Echter, om half 7 in de ochtend werden de kinderen weer luid gewekt door diezelfde juf en meester voor een frisse ochtendgymnastiek! Iedereen moest het bed uit en naar buiten. Daar stonden de leerkrachten al druk te bewegen. Na een heerlijk ontbijt en een paar spelletjes werden de kinderen rond 10 uur weer opgehaald door hun ouders. Het was een geslaagd logeerpartijtje! De kinderen, de leerkrachten en de hulpouders hebben genoten! Meer informatie: www.kievietschool.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top