Skip to content

Promenadeconcerten in de Dorpskerk

1 juli 201548 second read

Wassenaar – Volgende week zaterdag, 11 juli, vindt het eerste van de reeks ‘Promenadeconcerten in de Dorpskerk’ van deze zomer plaats. Van zaterdag 11 juli tot en met zaterdag 22 augustus is er elke zaterdag een Promenadeconcert in de Dorpskerk, van 16.00 tot 16.30 uur. Toegang is vrij. Na afloop is er een opendeur-collecte.

Opeenvolgend zal men kunnen genieten van orgel, harp, een klarinet trio, hobo met orgel, cello solo, twee fluiten cello, en een strijkkwartet. Deze zaterdag opent Marco van Lente deze zomerconcerten met een orgelbespeling op het prachtige Hinsz-van Dam orgel in de Dorpkerk. Hij begint met een sonate van Mendelssohn, bestaande uit vier delen met een machtig ‘Allegro assai vivace’ als slot. Daarna ‘Fantasie’ van Saint-Saens, franse romantiek in optima forma en Marco besluit met ‘Introduktion und Passacaglia’ van Max Reger, de ‘Bach en Brahms navolger’, waarbij de volle pracht van ons grote orgel schitterend tot haar recht komt. Een half uurtje tot rust komen bij klassieke muziek in de mooie akoestiek van onze Dorpskerk !

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top