Skip to content

Allerlaatste Jazz op Drift as 9 juli!

5 juli 20152 minute read

Wassenaar – Cafe Maaldrift gaat eind juli stoppen met de Jazz op Drift avonden. Hoe jammer dat ook is, en hoe gezellig het altijd was, overal komt een eind aan..ook aan onze Jazz avonden na bijna 30 jaar.

9 juli -wordt de Jazz op Drift avond verzorgd door het Hiram Jazz Quintet

Cees van Heukelom – piano
Pieter Kousemaker – sax en trombone
Jisk Heslinga – gitaar
Hans Henneberg – bas
Hans de Hartog – slagwerk

De eerste Jazzavonden werden hier verzorgd door de Wassenaarse Jazzclub, opgericht 21 dec. 1975. Door o.a.. Jan Stoute als Voorzitter. Jan van Laar als als eerste secretaris. Jan van Zijl nam de rol van 2e secretaris op zich. Financiën werden toen verzorgd door Beeb Beck en Jules Laurey.

Deze laatste was voorzitter in 1987, toen de club voor de avonden op de 2e donderdag, op 10 december 1987 naar Cafe Maaldrift verhuisden. Toen de animo voor de betalende Club avonden op zaterdagavond erg afnamen, werd er naar de zondagmiddag verhuisd. Maar helaas werd de Wassenaarse Jazz Club in 2008 door het toenmalige bestuur ontbonden.

Er werd gemeld dat de avonden op de 2e donderdag bij Café Maaldrift gewoon doorgingen. Het waren altijd super gezellige swingende avonden, en door de muziek ontstond er bij veel vaste bezoekers een vriendschapsband. Zo ook met ons.

Wij, Kitty en Dick, zullen deze swingende, vriendschappelijke gezellige sfeer echt gaan missen !!!

Maar, helaas zijn ook wij onderdeel van een onteigening, voor de nieuw aan te leggen RijnlandRoute. Wij willen ook graag van de gelegenheid gebruik maken, om onze dank en waardering uit te spreken voor alle muzikanten en hobbyisten, die de optredens hier bij Café Maaldrift altijd geheel belangeloos verzorgden. Chapeau!!

We zullen jullie allemaal heel erg gaan missen.

Kitty en Dick Corel- van Wieringen
Café Maaldrift.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top