Skip to content

WatWassenaarWil: voor lastenverlaging

6 juli 20152 minute read

Wassenaar – Het college en de coalitie heeft deze week een voorstel ingediend om 7 nieuwe ambtenaren aan te nemen. Dat kost u meer dan 700 euro per jaar per huishouden. De fusie met Voorschoten zou leiden tot minder kosten en uiteindelijk ook minder ambtenaren. Nu gebeurt het omgekeerde. WWW heeft hier vooraf voor gewaarschuwd. Ook deze week in de raad een verhoging van de leges voor bouwvergunningen. Dit bij elkaar leidt tot hoge kosten.

Afgelopen jaren is verkeerd bezuinigd op onderhoud van groen, bestrating en gebouwen. De totale woonlasten lasten zijn het hoogst in Nederland en stijgen in 2015. Uit cijfers over 2014 en 2015 van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat de bouwleges hoog zijn maar niet de hoogste in Nederland. Wassenaar staat op plaats 69 ofwel ca. 1,25 keer zo hoog als het landelijk gemiddelde.

Ook bij de totale gemeentelijke lasten blijft Wassenaar, al jaren, eenzaam treurig aan de top met de hoogste woonlasten voor meerpersoonshuishoudens. Ze zijn volgens de Vereniging Eigen Huis inmiddels bijna 6 keer zo hoog als het gemiddelde in Nederland (gemiddeld 100, Wassenaar 589). Met de onroerend zaakbelasting (OZB) behoort Wassenaar tot de top 4 van Nederland (na Blaricum, Laren en Bloemendaal)

Op deze lastenontwikkeling en de bezuiniging op onderhoud van groen, openbare ruimte en gebouwen is WatWassenaarWil niet trots op. Het is ook onnodig. Andere keuzes zijn nodig. Wij blijven ons inzetten voor lastenverlaging. Wij komen bij de begroting voor 2016 met de nodige voorstellen zoals wij altijd hebben gedaan. En niet door het opmaken van de reserves Die moeten duurzaam ingezet worden voor alle Wassenaarders.

Fractie Wat Wassenaar Wil

Tags

WassenaarWatWassenaarWil
Gerelateerde artikelen
Back To Top