Skip to content

Dummy’s voor Wassenaarse Reddingsbrigade

14 juli 20152 minute read

Wassenaar – Op een stormachtige 8 juli werden door sponsor Total E&P Nederland twee dummy’s overhandigd aan de Wassenaarse Reddingsbrigade op de Wassenaarse Slag. Met deze oefenpoppen kunnen de Wassenaarse lifeguards zoekacties oefenen waarbij de pop ergens in zee drijft. Door het gebruik van deze poppen is het niet langer nodig dat een lifeguard zelf als drenkeling in zee drijft, wat de veiligheid voor de lifeguards weer vergroot. Om de veiligheid aan zee te garanderen moeten de lifeguards veel trainen. Deze 40 kg zware poppen zullen dan ook regelmatig gebruikt gaan worden.

Zoals Marc Kloppenburg, HSEQ manager bij Total E&P Nederland, bij de overhandiging ook aangaf: veiligheid heeft bij Total net als bij de WRB, de hoogste prioriteit!
Total E&P Nederland houdt zich bezig met het opsporen en produceren van aardgas in het Nederlandse gedeelte van de Noordzee. Vanaf 22 offshore platforms en 4 onderzeese productiefaciliteiten produceert het jaarlijks rond de 4 miljard m3 aardgas, ofwel 10% van het Nederlandse gasverbruik.

De Wassenaarse Reddingsbrigade zorgt voor de veiligheid van de badgasten aan het Wassenaarse strand tijdens het zomerseizoen. Met een groep van 90 enthousiaste lifeguards houden zij de zee en het strand in de gaten en proberen gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook verlenen de lifeguards EHBO wanneer dit nodig is. Met waterscooters, rescue boards, rescue tubes, een auto en veel kennis voeren de lifeguards hun taak vrijwillig uit.

Tags

ReddingsbrigadeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top