Skip to content

Filmclub Wassenaar viert feest

15 juli 20152 minute read

Wassenaar – Donderdag 6 augustus heeft Filmclub Wassenaar een feestelijke filmvoorstelling op het programma staan! De reden van dit festijn is dat de Filmclub op deze dag haar 200ste filmvoorstelling vertoond.

De Filmclub is geboren vanuit het idee om op lokaal niveau cultuur te bevorderen met een sterk sociaal component. De Filmclub valt onder de vleugels van Filmhuis Wassenaar maar verzorgt geheel autonoom haar eigen filmprogramma. Het programma wordt met veel zorg en aandacht samengesteld door het enthousiaste klankbord van de Filmclub. De Filmclub is gestart in september 2011 en heeft als doel om een gevarieerd en kwalitatief filmprogramma aan te bieden en sociale contacten te bevorderen. Deze formule lijkt te werken, want er ontstaan vriendschappen onder de bezoekers, die ook buiten de Filmclub voortgang vinden. Naast een vaste kern wekelijkse bezoekers, wisselt het aantal geïnteresseerden per film. De filmkeuze wordt gekoppeld aan het jaargetijde, met afwisselende thema’s en afkomstig uit diverse landen.

Vijf keer per jaar worden de films ingeleid en nabesproken door de bevlogen heer Da Costa uit Oegstgeest. Deze bijeenkomsten leveren vaak interessante discussies op.
Iedere donderdagmiddag om 13.00 uur start de Filmclub met een film in het filmhuis van onze mooie bibliotheek in Wassenaar. Vanaf 12.30 uur is koffie en thee gratis verkrijgbaar bij de ingang van de zaal. Daar zijn ook de entreekaartjes voor de film á € 3,50 te koop.

Filmliefhebbers kunnen zich aanmelden voor een nieuwsbrief door middel van een formulier verkrijgbaar in de bibliotheek en ontvangen vervolgens maandelijks het filmprogramma via de e-mail.

De 200ste filmvoorstelling van deze succesvolle formule mag dus niet ongemerkt voorbijgaan, reden voor een sfeervolle bijeenkomst op 6 augustus! Om de middag een feestelijk tintje te geven wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje en er is voor de gelegenheid een bijzondere film uitgekozen. Laat u verrassen en kom!

Tags

FilmclubOBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top