Skip to content

Blauw-Zwart Vrouwen: een terugblik

16 juli 20153 minute read

Wassenaar – Wie ons vorig seizoen een beetje gevolg heeft, weet dat wij op de 8e plek zijn geëindigd in de competitie. Dit is niet de plek die we aan het begin van het seizoen voor ogen hadden, een 5e plek paste meer in ons straatje. Een 8e plek dus “maar”, maar desondanks hebben we toch een leerzaam en gezellig seizoen gedraaid. We waren op een gegeven moment zelfs even bang dat we onderaan zouden eindigen, maar we hebben ons goed herpakt!

Net als het seizoen daarvoor hebben we dit seizoen gespeeld onder leiding van Peter Lubbe (“ik ben gewoon erg fanatiek”) en Johan den Heijer (“als het maar gezellig is”). Ook onze vaste donderdagavondtrainers waren er weer bij het afgelopen seizoen, Willem Vosse (onze solo kampioen die ons helaas gaat verlaten) en Chris Theil (onze meesterkopper). Ik vind, en ik denk dat dit de fanatieke supporter ook is opgevallen, dat we als team onder hun begeleiding gegroeid zijn en elkaar steeds beter kunnen vinden in het veld. Waar wij regelmatig het betere van het spel hadden lukte het ons helaas niet om doelpunten te maken. Althans, niet genoeg. Volgend seizoen hopen we dit ook te kunnen verbeteren. En misschien gaat dat wel lukken met één van onze nieuwe aanwinsten: Hélène, Nikita en Zazie. Goed nieuws voor ons, deze nieuwe speelsters. Jammer genoeg gaan er ook twee speelsters weg, Esma en Mae. Bedankt voor jullie inzet het afgelopen seizoen!

Wat jullie misschien ook wel bekend is, is dat we al een aantal jaren naar een groot toernooi gaan: Internationaal Vrouwentoernooi Gramsbergen. Vorig jaar zijn we 2e geworden en hebben we de finale mogen spelen onder leiding van Dick Jol. Ook dit jaar vertrokken we weer naar Gramsbergen, 15 vrouw en 3 man sterk. Naast ons team en de trainers Peter en Johan ging onze vaste sponsor Hans van Wijk (kampioen in stofzuigen) mee om de boel in de gaten te houden. In Gramsbergen aangekomen konden we vrijwel meteen aan de bak, we moesten die avond al 2 wedstrijden spelen. We gingen slecht van start, de eerste wedstrijd werd met 2-0 verloren en onze hoop op weer een finale spelen verdween als sneeuw voor de zon. Gelukkig herpakte we ons en konden we naast het voetbal ook van de gezelligheid genieten in de feesttent. Maar… de volgende ochtend moesten we wel fit zijn want er werd weer vroeg gevoetbald. Na alle poulewedstrijden te hebben gespeeld behaalden we op onderling resultaat alsnog een 2e plek in de poule en gingen we door voor plek 1 t/m 4. De wedstrijd hierna wonnen we vrij makkelijk, waarna dus de halve finale volgde. Vorig jaar eindigde deze finale in zenuwslopende penalty’s, daar hadden we dit jaar geen in zin natuurlijk. Maar onze grootste angst werd waarheid: weer penalty’s en dus stress alom. Na een spannende reeks waarin wij 4 uit 5 penalty’s hadden gescoord en de tegenstander 3 uit 4, maakte de tegenstander zich op voor de 5e penalty. De focus bij onze keepster was groot en met deze focus keek ze de bal zo over het doel heen: finale! Wat een ontlading en blijdschap. De finale werd dit jaar geleid door Bas Nijhuis. Uiteindelijk hebben we de finale verloren maar toch weer een mooie 2e plek behaald. Een mooie afsluiting van het seizoen.

Als team willen we iedereen die betrokken is geweest het afgelopen seizoen bedankten, de coaches, trainers, sponsors, supporters etc. En als aanvoerster wil ik het leukste team van Blauw-Zwart bedanken voor het mooie en gezellige seizoen. Op naar seizoen 2015-2016!

Majken van Wijk

Tags

BlauwZwartWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top