Ga naar hoofdinhoud

Geef crowdfundingsactie Duivenvoorde laatste zetje

17 juli 20153 minute read

Wassenaar – De crowdfundingsactie van Kasteel Duivenvoorde voor de aankoop van het monumentale winterschilderij door Andreas Schelfhout uit 1857 loopt voorspoedig. Een week voor sluiting van de actie is 95% van het streefbedrag van €7.000,- binnen. Daarom roept Duivenvoorde het publiek op de actie een laatste zetje te geven. Maakt u de €7.000,- euro rond?

1 = 3
Directeur van Duivenvoorde Annette de Vries: “De giften voor deze crowdfundingsactie via het platform Voordekunst zijn voor ons een grote steun in de rug. Hiermee zijn we weer een stap dichter bij de aankoop van het belangrijke schilderij. Bovendien verdrievoudigt Fonds 1818 iedere euro die via Voordekunst binnenkomt! Voorwaarde is wel dat het bedrag minimaal wordt gehaald. Daarom zetten we alles op alles om het bedrag rond te krijgen en het liefst nog iets meer.”

Het project ‘Laat Schelfhout op Duivenvoorde blijven’ is op www.voordekunst.nl te vinden door in het zoekveld Duivenvoorde in te typen (https://www.voordekunst.nl/projecten/3265-laat-schelfhout-op-duivenvoorde-blijven). Voor donaties vanaf 20 euro ontvangen de gulle gevers leuke tegenprestaties, zoals gratis rondleidingen, luxe kaarten van het schilderij of het prachtige jubileumboek. De actie loopt tot 16 juli as.

Restauratiefonds Duivenvoorde
Na het verstrijken van de deadline van de crowdfundingsactie kan het Schelfhoutproject uiteraard ook nog gesteund worden. Dit kan via het Restauratiefonds Duivenvoorde, op rek.nr. NL40INGB0007840101 t.n.v. Stichting Duivenvoorde te Voorschoten. Alle inkomsten gaan direct naar het Schelfhoutproject. Meer informatie vindt u op www.kasteelduivenvoorde.nl.

Het prachtige en oer-Hollandse wintertafereel Schaatsers bij een Hollandse stad uit 1857 door Andreas Schelfhout was ooit in het bezit van de familie van Duivenvoorde en is nu weer op de markt. De Vereniging Rembrandt, het VSB fonds en Fonds 1818 steunen deze aankoop vanwege het belang voor de collectie Duivenvoorde en de collectie Nederland. Dankzij de welwillendheid van de huidige eigenaar heeft Duivenvoorde het schilderij tijdelijk in bruikleen en is het voor het publiek al te bewonderen op het kasteel.

Over kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde, gelegen tussen Leiden en Den Haag, dateert uit de 13de eeuw en is altijd via vererving in familiebezit gebleven. Het huidige uiterlijk kreeg het kasteel in het begin van de 17de eeuw. In 1960 besloot de laatste eigenaresse, L.H. barones Schimmelpenninck van der Oye, om het landgoed en kasteel Duivenvoorde onder te brengen in een stichting met als doel het geheel als cultuur- en natuurmonument te behouden. Kasteel Duivenvoorde beschikt over een veelzijdige en waardevolle kunstcollectie en verschillende authentieke interieurs uit de 17de-19de eeuw die voor Nederlandse begrippen uniek zijn.

Tags

DuivenvoordeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top