Skip to content

Zomeravondwandeling door de duinen van Berkheide, woensdagavond 29 juli 2015

18 juli 201553 second read

Wassenaar – Op woensdagavond 29 juli organiseert het IVN regio Leiden weer een zomeravondwandeling door het prachtige duingebied Berkheide, gelegen tussen Katwijk en Wassenaar. De wandeling start om 19:30 uur bij de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 7, 2225 JS in Katwijk.

Diverse gidsen nemen u graag in groepjes mee op een ca. 2,5 uur durende wandeling. U hoort van hen over het oude zeedorpenlandschap met de kleine akkers. Deze akkertjes zijn ooit in de duinen aangelegd door vissers uit Katwijk. Ooit uit armoede ontstaan, nu zijn deze schrale gronden een verrijking voor de duinen. Ontdek de bijzondere plantensoorten van dit cultuurrijke landschap en als u geluk heeft ziet u onderweg misschien wel een ree of een vos!

Advies: trek een lange broek en stevige schoenen aan. Neem uw verrekijker en fototoestel mee en eventueel een flesje drinkwater. De wandelingen zijn gratis. Een routeboekje met beschrijving is voor aanvang van de wandeling verkrijgbaar voor € 2,- zodat u ook op eigen gelegenheid de wandeling nog eens kunt overdoen. Mocht u op 29 juli niet kunnen, geen nood; op woensdagavond 12 augustus vindt er nog een zomeravondwandeling plaats.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top