Ga naar hoofdinhoud

Winkeldief aangehouden

19 juli 201537 second read

Wassenaar – Politieagenten hielden zaterdag 18 juli om 17.55 uur in de Schoolstraat een gewelddadige winkeldief aan.

Een agent in vrije tijd zag dat een man in de Langstraat een winkeldiefstal pleegde. Buiten de winkel sprak hij de man aan en legitimeerde hij zich als politieagent. De winkeldief sloeg de agent en ging er vandoor in de richting van de Schoolstraat. Onderweg gooide hij zijn gestolen goederen weg. Gearriveerde agenten wisten de winkeldief, een 50-jarige Hagenaar, samen met de agent in vrije tijd aan te houden voor diefstal door middel van geweld, mishandeling en verzet.

Geweld tegen politieagenten
De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.

Tags

LangstraatPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top