Skip to content

Code rood laat ook zijn sporen na in Wassenaar

25 juli 20152 minute read

Wassenaar – Het KNMI heeft code rood afgegeven voor de kustprovincies. In Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland is kunnen zeer zware windstoten voorkomen, meldt het KNMI op hun website.

Zaterdagochtend gaf het weerinstituut al code oranje af. In het westelijk kustgebied komen zeer zware windstoten voor van 100-110 km/uur. In het westen van Noord-Brabant en Utrecht, het noord(west)elijk kustgebied en het IJsselmeergebied worden vanmiddag windstoten tot 100 km/uur verwacht, daarvoor geldt code oranje.

Er bestaat een groot risico op omvallende bomen. Ook boomtakken, dakpannen, dakbedekking en gevelplaten kunnen loskomen en rondvliegen. Verder kunnen grote objecten omvallen zoals bouwsteigers en hijskranen. Kwetsbare verkeersdeelnemers lopen een groot risico. Dit geldt met name voor (brom)fietsers, motorrijders, vrachtauto’s, auto’s met aanhanger en caravans. In het zomerhalfjaar geldt dit ook voor watersporters.

Het KNMI geeft een weeralarm voor windstoten uit, wanneer de kans op windstoten van meer dan 100 kilometer per uur is. Beide criteria gelden voor een gebied van minimaal 50 bij 50 kilometer. Het KNMI geeft een weeralarm maximaal twaalf uur van tevoren uit. Dit gebeurt nadat het KNMI de relevante maatschappelijke partners heeft geconsulteerd.

Ook in Wassenaar laat de storm de nodige sporen achter. Heeft u ook storm foto’s stuur ze dan op naar info@wassenaarders.nl, Facebook of Twitter.

 

2 door de storm van vandaag gevelde acacia’s in de Ridderlaan, Wassenaar. Foto: Marian van Rossem

Posted by Wassenaarders on zaterdag 25 juli 2015

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top