Skip to content

Warme cello klanken in Dorpskerk Wassenaar

28 juli 201538 second read

Wassenaar – Zaterdag, 8 augustus, kunnen de toehoorders van het Promenadeconcert in de Dorpskerk van Wassenaar (Plein 3) genieten van de warme celloklanken, voortgebracht door de jonge meester cellist, Jonathan van IJzerlooij. Van 16.00 tot 16.30 uur. Toegang: Vrij.

Na afloop is er een collecte om deze serie in stand te houden. Jonathan zit in zijn laatste jaar van het Koninklijk Haags Conservatorium en heeft al een indrukwekkende staat van dienst als solerend cellist. Zaterdag begint hij zijn uitvoering met de eerste suite voor cello solo van Johann Sebastian Bach. De zes suites van Bach voor dit instrument behoren tot de top van de klassieke muziek. Daarna horen wij het prachtige ‘Le Cygne’ van Saint Saëns en Jonathan eindigt met het geheimzinnige en weemoedige ‘Dolcissimo’ van de Letse componist Peter Vasks.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top