Skip to content

IVN regio Leiden geeft cursus over de duinen

10 augustus 20152 minute read

Wassenaar – Binnenkort biedt het IVN regio Leiden de najaarsduincursus aan. Deze cursus geeft u de kans om meer te weten te komen over o.a. het ontstaan van de duinen, om vervolgens nog meer te kunnen genieten van alles wat de duinen in onze omgeving zo bijzonder maakt.

De cursus bestaat uit vier theorieavonden met lezingen en practica op woensdag 9 september (over het ontstaan van de duinen), 23 september (planten), 7 oktober (vogeltrek) en 28 oktober (paddenstoelen). Elke theorieavond wordt gevolgd door een excursie naar verschillende gebieden op zaterdag 12 en 26 september, 10 en 31 oktober. Daarnaast bieden we op zaterdag 3 oktober een extra excursie aan. De eerste excursie (op zaterdag 12 september) is een fietstocht, de andere 4 zijn wandelingen. De excursies worden geleid door natuurgidsen van het IVN regio Leiden. Om deze cursus te kunnen volgen is geen voorkennis nodig.

De cursusavonden vinden plaats in het Wellant College, Lange Voort 70, 2341 KD te Oegstgeest.
Het cursusgeld bedraagt € 39,95, inclusief koffie en thee gedurende de avonden.
De USB-stick “Beleef het Duin” met alle teksten van de Voor- én Najaarsduincursus is voor € 10,- te koop op de cursusavonden.

Zit uw agenda te vol om deze cursus in zijn geheel in te plannen? Geef u dan op voor één of meerdere thema’s (avond met bijbehorende excursie) voor de prijs van €12,75 per thema.

De coördinatie van de cursus is in handen van Mariëtte van Leeuwen en Henk van Haastregt. Bij de laatste kan nadere info over Duincursus verkregen worden en kan men zich opgeven:
Tel.nr. 070-5111430 / 06-22226910, e-mail: henk.haastregt-van@ziggo.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top